2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#újságíró-szerkesztő

Közéleti újságíró-szerkesztő munkatársat keres az Egri Ügyek

2021.11.29. 18:51

Olyasvalakit keresünk, aki már rendelkezik újságírói, ideális esetben szerkesztői tapasztalattal, szabadon szeretne dolgozni és nem motiválja a propagandaújságírás. Közéleti újságírót keresünk, így fontos, hogy el tudd magad képzelni ezen a területen is.

Keressük csapatunk legújabb tagját, aki közéleti újságírói-szerkesztői feladatokat lát majd el. Fontos, hogy leendő munkatársunk rendelkezzen min. újságírói – ideális esetben online szerkesztői – tapasztalattal és azokkal az alaptulajdonságokkal, amelyek a közéleti újságíráshoz lényegesek.

 

Legyél naprakész az újságíráshoz, szerkesztéshez elengedhetetlen online platformok használatában, vagy legalább legyen meg benned a hajlandóság a tanulásra. Nem gondolunk itt nagy dolgokra: élőzés a Facebookon, valamely képszerkesztő program magabiztos használata, adatújságírás során a legfontosabb információforrások ismerete stb.

 

Amit mindenképp elvárunk:

 

– legyen újságírói tapasztalatod,

 

– tudj helyesen írni, legyél igényes a saját munkádra,

 

– tudj csapatban, de önállóan is dolgozni,

 

– légy kreatív, ismerd az egri közélet legfontosabb szereplőit,

 

– merj kérdezni, a véleményed vállalni,

 

– Egerben, esetleg a város vonzáskörzetében élj, vagy legyen meg benned a hajlandóság, hogy ideköltözz,

 

– legyél megbízható, gyors és pontos,

 

– ez a szakma és feladatkör bizony stresszel is jár, így fontos, hogy jól kezeld a nem várt helyzeteket is, a kellemetlenkedő pártfunkcionáriusok akadékoskodásait stb.

 

A feladatok, amelyek rád várnak: cikkek írása események, sajtótájékoztatók alapján, saját témák megtalálása, azok kidolgozása és folyamatos kapcsolatbővítés. Fotók, videók készítése. Előny, ha videóújságírói vénád is van. Heti beosztás szerint szerkesztői ügyelet is vár rád, olykor hétvégén is. A közéleti témák feldolgozására keresünk munkatársat, de ez nem jelenti azt, hogy ne írhatnál arról, ami téged ezen kívül foglalkoztat. Sőt, nagyon is érdekel minket, mit is gondolsz a világról, tágabb-szűkebb környezetedről, a klímaválságról, szociális kérdésekről, kulturális értékeinkről, Egerről stb.

 

Amit ajánlunk: bejelentett státusz, versenyképes, a régiós átlag feletti fizetés, szabad, fix kötöttségek nélküli munkakör. Sok-sok terepmunka és majdnem annyi home office. Folyamatos fejlődési lehetőség és teljes szerkesztőségi, alkotói szabadság, ami azt is jelenti, hogy nálunk nincsenek kötelezően kerülendő témák, politikusok által kiadott feladatok, propagandaújságírás; biztosítunk mindent ahhoz, hogy szabadon dolgozhass. Nagyobb érdeklődésre is érdemes cikkeid partneroldalainkon, így országos hírportálon is megjelenhetnek.

 

Ha úgy érzed, te vagy a mi emberünk, kérjük, az önéletrajzod mellé egy bemutatkozó levelet, amiben röviden leírod, hogy ki vagy és miért tartod magad alkalmasnak a feladatra, is csatolj, és küldj nekik minimum 5, maximum 10 cikkötletet (a téma 1-2 soros leírásával), olyanokat, amelyeket szerkesztőségi értekezleten ajánlanál, és amelyeken szívesen dolgoznál. Ha vannak már megjelent írásaid, légyszi' azokból a szerinted 10 legjobbat is gyűjtsd össze és csatold (elég csak a linkjük, ha nem printes megjelenések voltak) a pályázathoz.

 

A pályázatokat és – ha van, akkor – a kérdéseiteket is erre a címre várjuk: egriugyek@gmail.com.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló