2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri vár #dobó istván vármúzeum #múzeumok éjszakája

Közel négyezer látogatót vonzottak az egri vár programjai a Múzeumok Éjszakáján (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.06.28. 15:49

Egészen este 11-ig tartott a műsorfolyam.
 
Közel 4 ezren voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakáján az egri vár által kínált programokra – derül ki a Facebookon közzétett beszámolójukból.
 
A műsorfolyam már este fél 6-kor kezdetét vette, és egészen 23:00 óráig várták az érdeklődőket a várban, a Ziffer Sándor Galériában, a Gárdonyi Emlékházban és a Valide Szultána Fürdőromban.
 
Kiállításainkat aznap a kurátorok bemutatói és előadásai színesítették, a családokat kisvitézi próbatétel, chanbara, kézműveskedés, népzenei és komolyzenei koncertek, táncbemutató és szakmai vezetések várták. Az vár vitézei és az Egri Vitézlő Oskola tagjai a Kazamata rendszer aknafigyelő folyosóin kalauzolták a vendégeket.
 
Idén sem maradhatott el az év legrövidebb éjszakája alkalmából emelt máglya meggyújtása, amit a Pavane Zászlóforgatóknak, az egri vár vitézeinek és a Lobbanáspont tűzzsonglőreinek produkciói vezettek fel. A hamvadó máglyát a legbátrabbak át is ugorhatták, a Lajtha László Néptáncegyüttes táncházán.
 
Alább megtekinthető a városi tévé riportja a vár szombati programjairól, a vár közösségi oldalán pedig rengeteg remek fotót osztottak meg a Múzeumok Éjszakájáról, ezeket IDE KATTITVA lehet végigböngészni.
 

 
(Indexkép forrása: Egri vár / Facebook)
Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló