2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városgondozás

Korszerű seprőgépek állnak munkába Egerben

Csarnó Ákos 2023.02.21. 15:01

 

Két új multifunkcionális seprőgéppel és egy járdamosóval felszerelt traktorral gazdagodott a Városgondozás Eger Kft. gépparkja – tájékoztatott az önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

 

Mirkóczki Ádám polgármester elmomdta, két évvel ezelőtt, a Covid járvány idején, az anyagi erőforrások hiánya ellenére az elöregedett flotta modernizálása érdekében egy három ütemű fejlesztést jelentett be, melynek 1.üteme bruttó 140 millió forintból valósult meg, míg a 2.ütemben átadott eszközök közel bruttó 110 millió forint értékben kerültek beszerzésre.

 

Hozzátette, a köztisztaság biztosítása érdekében ilyen léptékű fejlesztésre az elmúlt 30 évben nem volt példa Egerben.

 

 

Az eszközöket Juhász Géza, a Városgondozás Eger Kft. vezetője mutatta be, aki az átadáskor kiemelte, most a teszt időszak és a betanulás kezdődik, de bízik benne, hogy a jövőben a város illetve a turisták megelégedésére még jobb lesz a város köztisztasága és a gépek valóban alkalmasak lesznek Eger mintegy 600.000 m2-es szilárd burkolatú területének karbantartására.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló