2024. május 23., Dezső

Eger ügye

Több tantestület tagjai és a diákok is kockás ingbe bújtak Egerben

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

Egri oktatók és diákok is csatlakoztak az pénteki kockás inges demonstrációhoz. A már sokszor lesajnált ruhadarab rohamtempóban vált az oktatáspolitikáról megfogalmazott kritikák jelképévé.

 

Klinghammer István már minden bizonnyal bánja, hogy a közelmúltban egy interjúban úgy fogalmazott: „olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál”. A tanárok, a diákok és rengeteg szülő is felháborodott a volt felsőoktatási államtitkár szavain, és a neten sorra jelentek meg a kockás inges „demonstrálók”. Péntekre az oktatáspolitikai rendszert bíráló egyre nagyobb közösség számára meghirdették a kockás inges napot, és látható, hogy a jelkép a diákok, a tanárok és a szülők körében is életre kel, a legnagyobb közösségi oldalon sorra jelennek meg a képek az ingbe bújt hétköznapi hősökről.

 

Egy rakás egri szülőt és gyermekeit is látjuk a Facebookon, de a hevesi megyeszékhelyen több tantestület és diákok is beálltak a sorba, és vállalták a véleményüket. Íme, az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskola tanárai így kockultak be:

 

 

Az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanárai is kockás ingbe bújtak:

 

 

Nemcsak tanárok, de diákok is csatlakoztak! A Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulói is bevállalták:

 

 

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola diákjai is csatlakoztak:

 

 

 

 

A Móra Ferenc Tagiskola tanárai:

 

 

Ha Ön is tud olyan egri szülői-, diákcsoportról vagy egész tantestületről, amely kockás ingbe bújva vállalta a véleményét és erről fotót is készített, jelezze nekünk az egriugyek@gmail.com címre.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló