2022. november 30., András Andor

Eger ügye

#eger #fidesz #alpolgármester #habis lászló #polgármester

Kiderült, hogy mi történt Habis Lászlóval és alpolgármestereivel a 2019-es választási vereség óta

2021.02.02. 10:01

Eger korábbi vezetője és helyettesei új irányba terelték civil életüket. De mi lett a bukott kormánypárti jelöltekkel Gyöngyösön és Hatvanban?

Hosszú cikkben foglalkozik a Népszava a 2019-es önkormányzati választásokon vereséget szenvedett fideszes városvezetők és polgármester-jelöltek sorsával. A kormánypártokról ugyanis közismert: általában bukott embereik kezét sem engedik el, más posztokon és a civil életben is számítanak rájuk. Persze csak egy bizonyos szintig.

 

A megyei jogú városok közül tízben, köztük Egerben nyert ellenzéki jelölt tavalyelőtt októberben, ezek közül Salgótarjánban, Szegeden, Hódmezővásárhelyen korábban sem a kormánypártok adták a polgármestert. Az igazi vesztesek azok a fideszes településvezetők voltak, akiket pártjuk abban a reményben indított, hogy – beágyazottságuk, korábbi eredményeik alapján – eséllyel újráznak majd.

 

De mi történt a Heves megyei városokban 2019 óta?

habis lászló1

Habis László (a képen), Eger hosszan, 2006-2019 között regnáló volt fideszes polgármestere jelenleg nyugdíjas, 2019-es bukása után az Egri Lokálpatrióta Egylet elnökeként maradt bent a helyi közéletben. A lap szerint, bár név szerint nem említi őket, Habis volt alpolgármesterei egyike szintén nyugdíjas, a másik kettő visszatért eredeti foglalkozásához vállalkozóként, illetve iskolaigazgatóként. Kik ők?

 

Martonné Adler Ildikó a 2019-es választás után kiszállt a politikából, nem vette át a Fidesz színeiben nyert önkormányzati képviselői mandátumát, így Habishoz hasonlóan ő is a nyugdíjat választotta.

 

Turcsányi Dániel volt alpolgármester a lap által is említett vállalkozó, aki az utolsó hírek szerint a helyi Fidesz egyik alelnöke. 2017-től volt másodjára Eger alpolgármestere, és az EVAT-nál is vezető pozícióban dolgozott, vezérigazgató-helyettesként. Az Egri Ügyek korábban megírta, hogy a birtokunkba került szerződések szerint Turcsányi cége független közbeszerzési tanácsadói szolgáltatásokra szerződött az egri önkormányzattal, még Habis regnálása alatt. 

 

Rázsi Botond volt alpolgármester pedig 2020 szeptembere óta az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium igazgatója.

 

A Népszava cikke szerint a Heves megyei Hatvanban a Szabó Zsolt országgyűlési képviselő hű emberének számító Gál Erzsébet sem maradt munka nélkül, miután elvesztette a csatát a volt fideszes, de a port Szabó Zsolttal már korábban összerúgó Horváth Richárd polgármesterrel szemben: ő egy évi 2-3 milliárdos forgalmú hulladékhasznosító és környezetvédelmi nonprofit kft.-nél tölt be gazdasági tanácsadói posztot, ahol egyébként már a 2019-es választás előtt is felbukkant a neve.

 

Gyöngyösön az ismert tévés, Klauszmann Viktor maradt alul a Fidesz polgármester-jelöltjeként Hiesz Györggyel szemben, majd folytatta korábbi munkáit és vállalkozásait.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló