2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#kiberbűnözés #ddos

Kibertámadás alatt állnak egri on-line híroldalak

Csarnó Ákos 2024.04.29. 13:55

 

Kiberbűnözők lelőtték az Egri Választ, az Egerinfót és a Eger Híreket, továbbá a media1.hu-t is próbálják elnémítani gyanúsan az után, hogy Mirkóczki Ádámról ismét egy hangfelvétel látott napvilágot. A portálok közül még van, amelyik elérhetetlen. Az egriugyek.hu egyelőre működik.

 

A hangfelvétel megosztását követően nem sokkal úgynevezett elosztott, túlterheléses támadás (DDoS) indult az Egri Válasz és az Eger Infó ellen is, majd nem sokkal később portálunk, a hanganyagot szintén megkapó és közzétevő Media1.hu ellen – számolt be erről a media1.hu.

 

A támadás lényege, hogy hirtelen óriási terhelést zúdítanak a kiszemelt oldalak infrastruktúrájára, hogy azok ne tudják kiszolgálni a valódi látogatókat. A két egri helyi oldal nem is bírta a terhelést, ezért több mint 24 órán át elérhetetlenné vált, az egerhirek.hu pedig most áll ostrom alatt.

 

Mindhárom egri oldal a saját Facebook-felületein számol be arról, hogy túlterheléses támadás érte az oldalaikat, ezért nem lehet elérni a weblapokat. Kiemelték, hogy épp azután történt mindez, hogy közzétették az említett hangfelvételt Mirkóczi Ádámmal kapcsolatban, amit különös egybeesésnek találnak, de nem akarnak semmit sem állítani ezzel kapcsolatban.

 

indexkép: Rapeepong Puttakumwong / Getty Images Hungary

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló