2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#egerplusz #eger #kemény ferenc sportcsarnok #judo

Két érmet is nyertek az egri judósok a Kemény Ferenc Sportcsarnokban

agriasport.hu 2021.10.11. 16:01

Több száz fiatal sportoló vett részt a Városi Sportiskola által rendezett bajnokságon.

 

Szombaton a Diák (A-és B) 74 klub 301 versenyzője, vasárnap 67 klub 295 Ifjúsági-B korosztályú judósa versenyzett Egerben a Kemény Ferenc Sportcsarnokban megrendezett országos bajnokságokon. A Magyar Judó Szövetség megbízásából az Egri Városi Sportiskola rendezte meg a magyar judósport jövője szempontjából meghatározó jelentésű sporteseményt. A szigorú COVID szabályok miatt csak a versenyzők, hivatalos személyek és edzők léphettek a csarnokba, de az online közvetítésnek köszönhetően több tízezren a szövetség internetes csatornáján figyelemmel követhették az eseményeket.

 

A szövetség vezetését Nagy András sportigazgató főtitkár képviselte. A versenybíróság elnöke Vincze Zoltán volt, a videóbírói feladatokat Dr. Eleki Zoltán, valamint a tokioi olimpián is bíráskodó Havasiné Fridrich Annamária végezte. A rendezési feladatokban Kovács Géza EVSI igazgató felügyeltével Horváth Tamás, Fejér Barna, Cs. Németh Péter és Zakar Csaba vállalt főszerepet.

 

Rendezési szempontból a nagy létszám ellenére jól vizsgázott, kiváló helyszín volt a Kemény Ferenc Sportcsarnok. Az országos szinten is kiemelkedő szerepet vállalt az egri sportiskola, a három országos bajnokság megszervezésével. Nagy köszönet jár az EVSI szakosztályában sportoló gyerekek szüleinek, akik a gyerekekkel együtt nagy segítséget nyújtottak a rendezésben.

 

Az EVSI szombaton Czinege Dávid arany és Cs. Németh Mihály bronzérmével jeleskedett, Szabó Ábel a 7. helyen végzett. A vasárnapi napon öt egri lépett tatamira. Sajnos nem sikerült pontszerző helyet elérni. Esküdt Ádámnak volt 1 nyert mérkőzése, de a vigaszágon vereséget szenvedett. Helyezetlenül zárt Tajti Péter, Kalbaltner Géza Ferenc, Gotyár Dominik és Fábián Eszter.

 

 

Éremosztás

 

Az ifjúsági-B korosztályban a Budapesti Honvéd (4 arany, 1 ezüst 3 bronzéremmel) végzett az élen, a Ledény (3-1-1), és a Cegléd (3-0-2) előtt. Az első napon Nagy András, a másodikon Horváth Tamásadta át az érmeket.

 

Értékelés

 

Dr. Eleki Zoltán az MJSZ Bíróbizottság igazgatója elégedett volt a két napon át tartó 3 országos bajnokság színvonalával: - Mindkét napon jó színvonalú küzdelmeket láthattunk. A magyar bajnoki aranyérmet nem adták könnyen. Véleményem szerint az ifjúsági-B korosztály versengése volt kiemelkedőbb. Nagyon széles az egyesületi háttér az utánpótlásban, elégedettek lehetünk az indulók létszámával is. Amiben előre kell lépni, a szövetségünknek az ifjú versenyzők felkészítésénél egységesebb szakmai hátteret kell biztosítani. A fiatal bírókra nagy szüksége van a sportágnak. Eger nagyon jó házigazda volt, elismerés illeti a rendezést. A maratoni program megmutatta, hol tart az utánpótlásunk.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló