2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#egerplusz #eger #kaláka fesztivál

Továbbra is Egerben marad a Kaláka Fesztivál

2021.02.18. 19:06

A tavaly a járvány miatt elmaradt rendezvényt idén június végén tartanák meg az Érsekkertben.

Utoljára 2011-ben tartottak Kaláka Fesztivált Miskolcon. A rendezvény hagyományos helyszínének, a Diósgyőri vár felújítása után a borsodi megyeközpontban nem találtak máshol helyet, így Egerbe költöztették.

 

Miskolcon azóta rendszeresen előkerül a Kaláka Fesztivál visszatérésének kérdése, a 2019 önkormányzati választási kampányban is téma volt a visszahozása. A zenekar vezetője, Gryllus Dániel ugyanakkor a boon.hu-nak elmondta, hivatalos megkeresés nem érkezett hozzájuk a msikolci folytatásról.

gryllus_d_nol
Gryllus Dániel (Fotó: Reviczky Zsolt / nol.hu)

Mint a borsodi portál írja, tíz évvel az utolsó diósgyőri Kaláka Fesztivál után, és biztosra mondható, hogy ebben az évben nem Miskolcon lesz a folytatás: a zenekari honlap szerint június 24-e és 27-e között az egri Érsekkertbe várják a közönséget. 

Nagyon nehéz döntés elé állított akkor az élet, mondhatom így: diósgyőriként – édesapám diósgyőri, a nagyapám a hengerde igazgatója volt, a dédapám főmérnök. Közel állt a szívünkhöz a fesztivál akkor és ott, de a vár beépítésével megszűnt a folytatás lehetősége. Nem akartunk teljesen elszakadni a régiótól, ezért választottuk Eger ajánlatát. Ott sem elsőre találtuk meg a megfelelő helyszínt. Most úgy néz ki, az Érsekkert az, amit a közönség is úgy ír le: „olyan diósgyőri hangulatú

– nyilatkozta a boon.hu-nak Gryllus Dániel.

 

A zenekar vezetője azt mondta, nem látja a lehetőségét annak, hogy Miskolcon folytassák a fesztivált. Maradnak tehát Egerben.

 

(Indexkép: mindenamieger.blogspot.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló