2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #momentum #jánosi zoltán #választás2024eger

Jánosi Zoltán, a Momentum egri polgármesterjelöltje a Választási Bizottsághoz fordul

Csarnó Ákos 2024.01.26. 10:46

Újra igazságtalanul rajzolta át Mirkóczki Ádám a választókerületeket.

 

Mirkóczki Ádám egri polgármester az ellenzéki képviselőket és szavazókat bünteti, miközben előnyhöz juttatja a Fideszt az önkormányzati választáson - jelentette ki Jánosi Zoltán.

 

A Momentum egri polgármesterjelöltje, Jánosi Zoltán nemrég sikerrel semmisíttette meg a bíróságon a Mirkóczki Ádám vezette hivatal (a jegyző és a helyi választási szervek - a szerk.) által kialakított új, igazságtalan egri választókerületi határokat. Azok ugyanis nem csupán egyoldalúak, a Fidesznek látványosan kedvezőek voltak, de még törvényt is sértettek: több egyéni választókerület földrajzilag nem volt folytonos.

 

A bírósági döntés rákényszerítette a város hivatalát, hogy új választókerületi határokat húzzon meg, de ahogy az első alkalommal, most sem adtak semmilyen információt közre előzetesen, semmilyen egyeztetés nem volt. Az új verzió, a Momentum polgármesterjelöltje szerint, csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy a törvénysértő részeket javították, ám az igazságtalan fideszes elfogultságot gondosan megtartották:

 

két ellenzéki választókerületet egyszerűen megszüntettek, míg a Fidesznek kedvező körzetek megmaradtak

a legnagyobb diszkrimináció a Felsővárosban élőket érte: az eddigi három képviselőjükből elvettek egyet, azaz harmadával csökkentik a politikai képviseletüket

 

Az egész térkép olyan, mintha a Fidesz központjában rajzolták volna meg, kizárólag fideszes érdekek mentén, jó vastag sárga filccel, aztán valami különös szellő felkapta volna ezt a Fidesz-térképet, és befújta volna a városházába. Nagyon tisztán és nagyon erősen látszik, hogy a Fideszes érdekek leuralták a Mirkóczki Ádám vezette városházát, tisztán látszik hogy cél az egri ellenzékiek diszkriminációja.

 

 

 

 

A párt közleménye szerint Jánosi Zoltán beadvánnyal fordul a Helyi Választási Irodához, kérve, hogy legyenek tekintettel a józan észre, az egriekre, ne engedjenek a politikai nyomásnak, ne a Fidesz és Mirkóczki Ádám közös érdekeit kövessék. 

A polgármesterjelölt beadványában kéri:

 

gyakoroljanak méltányosságot a II. Rákóczi Ferenc utcában élőknek is, hogy ne kelljen egy másik városrészbe menniük szavazni. 

gyakoroljanak  méltányosságot a Kallómalom utcában élőknek is, hogy ne kelljen 1 km-t gyalogolniuk a szavazáshoz, miközben az utcájuk végén is van szavazóhelyiség.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló