2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#momentum #jánosi zoltán #evat #városfejlesztési kft #juhász tamás

Jánosi szerint visszaélés történt, Juhász Tamás ezt tagadja – házkutatás után a Városfejlesztési Kft-nél

2023.09.14. 12:41

 

„Feljelentésem nyomán indult el a nyomozás, melynek része a mai házkutatás. Most már a rendőrség is azt gyanítja, hogy a cég valós teljesítés nélküli, kamu számlákra fizetett ki 40-50 millió Ft-ot. A nyomozók is meglepődtek, hogy semmilyen irat nem támasztja alá a több tízmilliós kifizetéseket" – hangsúlyozta Jánosi Zoltán tegnap. Úgy folytatta, hogy a „feltehetően kamu számlákra alapozott kifizetések idején Mirkóczki Ádám embere, Juhász Tamás volt a cég ügyvezetője, aki ma is bizalmi pozícióban van, a város gazdasági irodáját vezeti.”

 

A mai napon az érintett irodavezető, Juhász Tamás közleményben tagadta a vádakat, azokat rágalmaknak nevezte.

Sajnálatos, hogy Jánosi Zoltán, aki az EVAT Zrt. igazgatóságának tagja még a legelemibb tényekkel és a cégcsoportot érintő folyamatokkal sincs tisztában. A Városfejlesztési Kft. a cégvezetésem ideje alatt egyetlen forintot sem fizetett ki a megfelelő szerződések és teljesítésigazolások hiányában. Mindezt a cégnél és annak partnereinél keletkezett dokumentumok igazolni fogják. Ugyanezt természetesen az EVAT Zrt. munkatársai is meg tudják tenni ha akarják, hiszen a Városfejlesztési Kft. könyvelését az EVAT végzi, amely tény szintén elkerülte Jánosi Zoltán figyelmét. Az általa említett „kamuszámlák” és bűncselekmény gyanús esetek a sajtóinformációk szerint utódomhoz, éppen a Jánosikék által kinevezett ügyvezetőhöz köthetők.

 

Szomorú és egyben sajnálatos, hogy egy deklaráltan polgármesteri ambíciókkal rendelkező helyi politikus ilyen öncélú kampányolásra használhatja az igazgatósági tagságát, ami rendkívül kártékony és méltatlan Eger városához.

 

Ezúton is tisztelettel kérem a Momentum helyi elnökét, hogy személyemet hagyja ki a saját kampányából, mert én nem politikai, hanem szakmai alapon végzem a munkámat, ahogy tettem azt a múltban is.

 

Juhász Tamás Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági Irodájának irodavezetője

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló