2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#rendőrség #nyomozás #jánosi zoltán #városfejlesztési kft

A rendőrség házkutatást tartott a Városfejlesztés Eger Kft-nél, 50 millió forintot nem találnak!

Csarnó Ákos 2023.09.13. 16:01

Jánosi Zoltán feljelentése után a rendőrség kiszállt a céghez.

 

"Információim szerint a rendőrség ma házkutatás tartott az egri önkormányzat egyik cégénél, a Városfejlesztési Kft-nél" – kezdi bejegyzését Jánosi a hivatalos közösségi oldalán.

Azt állítja, hogy olyan adatokhoz jutott korábban, melyek szerint több egri önkormányzati cég is teljesítés nélküli számlákat fogadott be - és fizetett is ki -, több tízmillió Ft értékben. Ezt tisztázandó, közérdekű adatigényléssel fordult az összes egri önkormányzati tulajdonban álló céghez. Ezután derült ki, hogy a Városfejlesztési Kft-nél több olyan számla került elő melyekhez nem tartozott valós teljesítés.

 

"Ez bűncselekmény, ezért idén márciusban feljelentést tettem hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen" – emelte ki Jánosi, aki egyébként a Momentum egri elnöke és az EVAT Zrrt. igazgatóságának tagja is egyben.

"Feljelentésem nyomán indult el a nyomozás, melynek része a mai házkutatás. Most már a rendőrség is azt gyanítja, hogy a cég valós teljesítés nélküli, kamu számlákra fizetett ki 40-50 millió Ft-ot. A nyomozók is meglepődtek, hogy semmilyen irat nem támasztja alá a több tízmilliós kifizetéseket" – hangsúlyozta Jánosi, aki úgy folytatta, hogy a feltehetően kamu számlákra alapozott kifizetések idején Mirkóczki Ádám embere, Juhász Tamás volt a cég ügyvezetője, aki ma is bizalmi pozícióban van, a város gazdsági irodáját vezeti.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló