2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

#egerplusz #eger #szavazás #felsőváros csillaga

Ismét keresik az egri Felsőváros Csillagát: mutatjuk, kikre lehet szavazni

Barna Benedek 2022.07.18. 15:48

Július végéig tart a voksolás.

 

2022-ben ismét megválasztják Felsőváros csillagát. A közösségi díjra

olyan személyek jelölhetők, akik felsővárosi kötődésűek; civil, közösségi vagy művészi munkájuk; szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes/magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt. Akiknek több éves munkája méltóvá vált a közösség és a nyilvánosság előtti elismerésre, ezzel hozzájárulnak a városrész imázsának emeléséhez.

A jelöltekre pedig kétféleképpen lehet szavazni:

 

– Online, az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) oldalán, ezen a linken.

 

– Vagy szavazólapon, személyesen a Felsővárosi Gondozási Központban (Eger, Kallómalom u. 3.).

Minden szavazó csak egyszer adhatja le a voksát, 2022. július 31-én 24 óráig!

Íme az idei jelöltek:

 

Réti Erika

 

"Réti Erika civil közösségi tevékenysége mintegy húszéves múltra tekint vissza. Leggyakrabban különböző rendezvényeken találkozhatunk vele: konferál, jó hangulatot teremt a résztvevőkkel, interjút készít a vendégekkel. Önzetlen munkájával kiemelten segíti a fogyatékkal élőket, az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Szervezetének "Add a kezed, mert együtt kerek a világ" elnevezésű programját és a Zöld Panel Egyesület "Mozgásba hozzuk a közösséget" című rendezvényét. Civil tevékenységéből a kiemelendő a Családbarát munkahelyek kialakítása, valamint az országos elismertségű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett "Gyereket a magasba" elnevezésű program, amelynek Heves megyei főszervezője" – olvasható a bemutatásában.

felsovaroscsillaga1

Mező Attila

 

"Mező Attila 1992-ben költözött a Felsővárosba költözött, amely azóta is otthona. 2004 óta Egri Szociális Szolgáltató Intézet karbantartója, egy családias közösség megbecsült tagja. Kilenc éve kezdett újra fotózni, azzal a céllal, hogy bemutassa lakóhelyét, Egert, s a Felsővárost. Aktívan részt vett a Felsőváros Csillagai programsorozatban, s mindig örömmel csatlakozik az egyre bővülő, színes eseményekhez, amelyet meg is örökít az itt élők nagy örömére. Megtiszteltetésnek tartja a sok-sok pozitív visszajelzést, s hogy képei révén ilyen sokan megismerték, megszerették a Felsővárost" – írta róla az EKMK.

felsovaroscsillaga2

Borbás László

 

"Az Eszterházy Katolikus Egyetem tanára, film- és médiaszakember, művelődésszervező, a városrész fertálymestere, aki élénk civil-közösségi életet él, tevékenységeit teljes szívvel, odaadással végzi. Rendező-operatőrként, a városrészről dokumentumfilmet is készített „Itt van a város, vagyunk lakói… – 50 éves az egri Felsőváros” címmel, és a közeljövőben további dokumentumsorozatot tervez készíteni. Fontosnak tartja a generációk közötti híd erősítését, a szépkorúak segítését és a fiatal tehetségek támogatását." – fogalmaztak a jelölt bemutatásakkor.

felsovaroscsillaga3

A Felsőváros Csillaga díjat augusztus 6-án, a Felsőváros Ünnepe rendezvényen tervezik átadni, a Nemzedékek terén, ahol a díjazottnak saját fát is szoktak ültetni. Legutóbb Ailer Gellért, a Felsőváros plébánosa kapta az elismerést.

 

(Fotók: EKMK; Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló