2022. október 6., Brúnó Renáta

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőváros #felsőváros csillaga

Idén Ailer Gellért plébánost szavazták meg az egri Felsőváros Csillagának

Barna Benedek 2021.07.26. 16:45

Az ő tiszteletére ültettek fát a Nemzedékek terén.

 

Idén is megválasztották Egerben a Felsőváros Csillagát. A közösségi díjra olyan felsővárosi kötődésű, civil, közösségi vagy művészi munkát végző személyek jelölhetőek, akik szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes/magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt. Akiknek több éves munkája méltóvá vált a közösség és a nyilvánosság előtti elismerésre, ezzel hozzájárulnak a városrész imázsának emeléséhez.

 

Ezúttal Ailer Gellértre, a Felsőváros plébánosára, Juhász Nándor fényképészre és Varga Miklósné jógaoktatóra lehetett szavazni július 20-ig. A TV Eger beszámolója szerint a plébános nagy fölénnyer nyerte el a díjat, melynek átadására hétvégén, a Felsőváros Ünnepe rendezvényen került sor a Nemzedékek terén. Ezt követően a hagyományoknak megfelelően a díjazottnak saját fát is ültettek a felsővárosi téren.

 

 

Ailer Gellért atya – aki 2016 óta Eger Kisboldogasszony Plébánia plébániai kormányzója, a Felsőváros plébánosa – az elismeréssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: ez a díj megerősítés számára abban, hogy amit tesz, az megérinti az embereket.

 

További részletek a tévé riportjában:

 

 

(Indexkép forrása: Egri Kulturális Központ Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló