2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #fidesz #egységben a városért egyesület #közgyűlés

Indulhat a buli: vége a polgármesteri egyeduralomnak, június 15-től ismét lehetnek közgyűlések Egerben

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 17:25

Nem lesznek unalmasak az egri ülések, az biztos.

Június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését szombaton az MTI-vel.

    

Gulyás Gergely elmondta: a döntés értelmében június 15-ével megszűnik a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma. Hozzátette, az ehhez szükséges jogszabály-módosítást még szombaton aláírja Orbán Viktor miniszterelnök, és az a hévégén megjelenik a Magyar Közlönyben.

 

És hogy ez mit is jelent majd Egerben? Izgalmakat, bár nem biztos, hogy ilyenre vágyott volna a városvezetés még akkor, amikor működött is a közgyűlés. Mint ismert: a közlemúltban egymásra borította az asztalt Mirkóczki Ádám polgármester és az Egységben a Városért Egyesület (EVE) frakciója. Ennek az lett a vége, hogy Mirkóczkit kizárták az EVE elnökségéből, erre ő kilépett az egyesületből és a frakcióból, aztán vele tartott két alpolgármestere, Farkas Attila és Minczér Gábor, illetve Császár Zoltán tanácsnok.

197830542_1451683378527831_6697667975247929242_n
Ki itt belépsz... Fotó: Keller Richárd

 

Az erővonalak jelenleg úgy néznek ki, hogy a Fidesznek hat képviselője van a várost irányító testületben, Mirkóczki Ádám és a vele tartó, egyelőre három helyi politikus a másik közösség, illetve van az Egységben a Városért Egyesület frakciója, amely körül még azért jócskán vannak kérdőjelek. Berecz Mátyás és Mirkóczki Zita helye biztosnak tűnik, Földvári Győző és ifjabb Sós Tamás is egyelőre papíron még ide sorolható, de ez az állapot még egyáltalán nem tűnik sziklaszilárdnak, illetve kérdőjeles Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán helyzete is. Utóbbi kettő képviselő már hónapokkal ezelőtt kilépett a frakcióból, mondván, nem tudnak Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusával és egyes döntéseivel azonosulni; így, hogy a városvezető kilépett, nem tudni, ők erre miként reagálnak. 

 

A Mi Hazánk képviselője, Pápai Ákos biztosan nem fog az EVE frakciójához csatlakozni és nehéz elképzelni ezt Pócs Alfrédről (Egri Városvédők Egyesülete) is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló