2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#egerplusz #eger #dombormű #dr. ringelhann györgy #emléktábla

Ilyen lesz a dr. Ringelhann Györgynek emléket állító dombormű – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.11.19. 15:02

Eger első szabadon választott polgármesterének emléktáblája a Bitskey Uszoda falára kerül majd, várhatóan még az idén.

 

Hamarosan elkészül dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármesterének domborműve – számolt be TV Eger csütörtöki riportjában.

 

Rostás Bea Piros szobrászművészt még 2020 novemberében bízta meg az Eger Termál Kft. az emléktábla elkészítésével, azonban a járvány és a forráshiány közbeszólt. A szobrászművész elmondta: a munkát végül azt követően kezdhette meg egy héttel ezelőtt, hogy a néhai városvezető családja is beszállt a költségekbe. Az alkotó először agyagból készíti el a tábla mintáját, azután bronzból lesz kiöntve a dombormű.

 

Rostás Bea Piros a tévének nyilatkozva elmondta: nagyon hálás, hogy ő készítheti el dr. Ringelhann György emléktábláját. "16 éves koromban, amikor az egri színházban csináltam az első bemutatkozó kiállításomat, akkor ő volt a polgármester, és hát mint félárva gyerek, nekem is szükségem volt támogatásra, ezért a város és ő is szívesen és szeretettel támogatták a továbbtanulásomat, illetve a munkámat, fejlődésemet. Úgyhogy nagyon hálás vagyok" – emlékezett vissza a szobrászművész. Hozztette: hálás szívvel készíti ezt a portrét, mivel ő is ismerte személyesen dr. Ringelhann Györgyöt. "Van ez a szeretetteljes hála, amit szeretnék átadni" – fogalmazott.

 

A Bitskey Aladár Uszoda falára tervezett domborművet még idén szeretnék felavatni.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló