2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #heves megye #koronavírus #járvány #aktív fertőzöttek

Így áll a járvány Egerben és a megyében: némileg csökkent az aktív esetek száma (GRAFIKON)

2021.04.09. 11:29

Pénteki koronavírus-adatok.

A járvány kezdete óta 17 461  Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak – számolt be pénteken az egerhírek.hu Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő tájékoztatására hivatkozva.

 

Jelenleg 3106 aktív koronavírusos beteg tartózkodik megyénkben, Egerben 570 fertőzött személy van, azaz az aktuális járványadatok némi csökkenést mutatnak az előző heti, rekordmagas esetszámhoz képest. Múlt pénteken ugyanis 3248 megyei és 589 egri aktív koronavírusosról számoltak be, aminél magasabb adatot nem közöltek szűkebb hazánkban a járvány kezdete óta.

 

Tavaly tavasz óta így alakult Eger és a megye járványgörbéje:

 

4-9-eger

4-9-heves

 

Nyitrai Zsolt közlése szerint Heves megyében a jövő hét szerdáig tartó oltási hét végére több mint 75 ezer lesz azoknak a száma, akik legalább az első oltásukat megkapták.

 

Arra is emlékeztetett, hogy amennyiben országos szinten eléri a három milliót a beoltottak száma, életbe léphet a védelmi intézkedések feloldásának következő fokozata. Addig azonban a továbbra is magas megbetegedési és halálozási arány miatt különösen fontos a védelmi intézkedések maradéktalan betartása és a regisztráció az oltásra – tette hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló