2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #eger #szemét #hulladékgyűjtő pont

Hulladékgyűjtő pontot adtak át a Szépasszonyvölgyben – FOTÓK

Barna Benedek 2021.11.17. 13:30

A régóta tartó szemétprobléma megoldódását várják tőle.

 

Egy régóta fennálló problémára kínáltak megoldást a Szépasszonyvölgyben: mostantól szabályozott keretek között történik az ott keletkező hulladék elszállítása – számolt be az EgerInfo.

 

A pince-kör szélén, a zöldterület és az út határán kihelyezett közterületi szemetesek környékén, vagy éppen a szélső utak mellett az árokban, a cserjésekben halmokban áll a szemét évek óta, ami rengeteg gondot és bosszúságot okoz a völgybe járó vendégeknek, turistáknak, az ott tevékenykedő vállalkozóknak és persze a városnak is. A városnak az illegálisan keletkezett szeméthalmok elszállítása több milliós plusz költséget jelent, míg a vendéglátósok számára azért kellemetlen a helyzet, mert az éttermek és pincék forgalma csökken, ha a környékük szemetes és rendezetlen.

szemet1
Hulladékhalom a völgyben (Fotó: Városgondozás Eger)

Az áldatlan állapotot megelégelve a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete, a Városgondozás Eger Kft és az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tető alá hoztak egy közös megállapodást, melynek eredményeképpen szerda délelőtt, egy sajtótájékoztató keretében Minczér Gábor alpolgármester, Császár Zoltán önkormányzati biztos, Tarnay Éva egyesületi elnök, illetve Juhász Géza és Nagy Mihály ügyvezetők közösen adták át a frissen elkészült szépasszonyvölgyi hulladékgyűjtő pontot, amelynek költsége nettó 2,9 millió forint volt.

szépasszonyvölgyi hulladékpont - egerinfo
Fotó: EgerInfo

Az eseményen elhangzott: a Városgondozás munkatársai egy zárt hulladékgyűjtő pontot hoztak létre a völgyben, melyhez csak az arra jogosultak férhetnek majd hozzá. A pincék, illetve éttermek szolgáltatási szerződést kötnek majd a hulladékkezelő céggel, ezzel jogilag is biztosítva a szemétszállítást.

hulladékpont-egerinfo
Fotó: EgerInfo

"Innentől nagyrendezvények után sem fog szemétben állni a völgy, ezzel jelentős könnyebbséget adva a város hulladékkezelő cégének, valamint egy sokkal szebb és rendezettebb képet tudunk biztosítani a völgyben tevékenykedő vendéglátósoknak és ide látogatóknak is, ami Eger szempontjából és a turizmus szempontjából egy borzasztóan fontos kérdés" – fogalmazott az átadáson Császár Zoltán, a Szépasszonyvölgy fejlesztési biztosa.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló