2023. március 21., Benedek

Eger ügye

#mirkóczki ádám #evat #eger termál #évértékelő

HEOL: évet értékelt az egri polgármester és bűnszövetkezethez hasonlította a közgyűlési többség összefonódását.

Csarnó Ákos 2023.02.03. 18:24

 

Sokat lehetne arról beszélni, hogy mi miért történt tavaly. Válságos év volt – Mirkóczki Ádám polgármester a heol.hu beszámolója alapján így kezdte az egri várban tartott évértékelőjét.

 

Rendrakás és védelem

 

Ha valaki nem tudja értelmezni a politikai, gazdasági, társadalmi koordináta rendszert, akkor egy kormányozhatatlan hajó bohóc-kapitánya lesz a polgármester szerint, majd úgy fogalmazott, hogy  szeretné azt hinni, hogy 2023 a rendrakás éve lesz, de abban biztos, hogy a védelem éve kell legyen.

 

Egri közéleti szereplők

 

A heol.hu összefoglalójában a polgármester szerint vannak olyan szereplői az egri közéletnek, akik másképp látják, értelmezik az eseményeket, más célt tűztek ki célul mint ők. Nem engedhetik meg magunknak, hogy vakok legyenek, nem engedhetik meg magunknak a közönyt. Sokan szeretnék ha lemondana a polármester, ha belefáradna, ha közönyössé válna a város sorsa iránt.

 

„Sajnos az egri közgyűlés elmúlt egy évéből sok olyan döntés van, amikor az egri közélet elfelejtett önkritikát gyakorolni.  A választáskor azt vállaltuk, hogy leszámolunk a 2019-ig működő politikai struktúrával.” – emelte ki.

Nem tudom konkrét eseményhez kötni azt az eredményt, hogy tavaly összeállt az a furcsa koalíció, amely most közgyűlési többséget alkot. Mindent úgy tesznek, hogy anyagi érdek, a város vagy a polgármester és az alpolgármesterek akadályozása álljon mögötte.

Bűnszövetkezet

 

A heol.hu szerint úgy fogalmazott a polgármester, hogy elővette a büntető törvénykönyvet és megnézte mit is jelent a bűnszövetkezet. Szerinte kísértetiesen hasonlít erre az összefonódásra. „Értem én, hogy a húszas éveket éljük, de nem 1920-at írunk hanem a 2020-as éveket éljük, és ez Eger, nem Chicago” – jelentette ki Mirkóczki Ádám.

Szerinte elképesztő ámokfutás zajlik a város cégeiben. Erre példákat is hozott a heol.hu beszámolója szerint. Például van olyan cég, amely profiljába nem illeszkedő új státuszokat hoz létre, felidézte hogy az Eger Termál Kft. az egri városgondozás helyett egy másik céggel szerződött a takarításra 600 millió forintért és említette az EVAT körüli botrányokat is.

 

Partnerség

 

A polgármster érteni véli hogy ki, mit, miért csinál. Szerinte van aki a pénzért, van aki jövőbeli pozícióért, s van akiket kihasználtak. Nekik azt, üzente, hogy Eger érdekében ő kész a vélt vagy valós sérelmeket lezárni de továbbra sem hajlandó olyan közgyűlési döntéseket végrehajtani, amelyek negyed századra vagy egy emberöltőre bilincset raknak a városra.

 

indexkép: MTI/Komka Péter

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló