2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#neumann jános gimnázium #wigner jenő középiskola #rezsiválság #távhő

Hatalmas bajban az egri Wigner és a Neumann, az önkormányzattól kértek segítséget

Csarnó Ákos 2022.12.31. 09:09

A polgármester és köre előzetesen 50-50 millió forintos segítséget ígért meg nekik.

 

Farkas Attila alpolgármester a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a két említett iskola levélben kereste meg a Közgyűlés tagjait.

 

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és a Neumann János Gimnázium igazgatói arról tájékoztattak, hogy az elszabaduló energiaárak és a vele járó költségek súlyosan veszélyeztetik az iskolák működését és fennmaradását.

A levelek tartalma szerint a jelenlegi árakon a többletköltségek kigazdálkodhatatlanok. A Wigner esetében az energiaárak emelkedése 150 millió forint, a Neumann esetében több mint 80 millió forint többletköltséget jelent.

 

 

 

Az alpolgármester vaskos populizmussal kitömött posztjában – miszerint cselekedni kell, de közben nincs Közgyűlési ülés, ahol lehetne érdemben dönteni, de a képviselők nem válaszoltak semmit – kétszer 50 milliós segítségre tett ígéretet a polgármester és köre nevében.

Az viszont már egy másik kérdés, hogy az Energia Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság (ha még létezik és valóban kapott minden képviselő segítségkérő levelet) miért nem foglalkozott az üggyel?

A két iskola annyiban egyező helyzetben van, hogy egyik sem állami fenntartású, azonban a Wigner a HIT Gyülekezete egyház fenntartásában áll, miközben a Neumann alapítványi fenntartású. Az állam az egyházi iskolákat kiemelten támogatja miközben az alapítványiakat súlyosan hátrányban tartja.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló