2024. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #maszk

Hahó, Eger! Mától a szabad ég alatt is, az egész városban kötelező maszk

2021.03.08. 08:31

Eddig az utcán nem volt muszáj hordani, de most már az lesz.

Március 8-án, azaz hétfőn hatályba lépett az a kormányrendelet, amely a járvány harmadik hulláma miatt elrendelt újabb szigorításokat taglalja, amelyek a jelen állás szerint március 22-ig lesznek érvényben. A rendelet egyik fontos pontja Egert is érinti: a mai naptól az összes közterületen, azaz szabad ég alatt is kötelező lesz a szájmaszk, pontosabban az orvosi-, munkavédelmi, vagy textil maszk használata, ez alól csak csak a 6 évesnél fiatalabb gyerekek és a pszichés betegek kapnak felmentést.

gyerek-maszkban-pixabay

Bár Budapesten és egyes magyar településeken eddig is kötelező volt a maszkhasználat közterületen, Eger nem tartozott közéjük. Tavaly novemberben ugyanis a kormány az önkormányzatok saját hatáskörébe helyezte a maszkviselésről szóló szabályok kialakítását, Mirkóczki Ádám polgármester pedig csak az üzletek bejáratának 5 méteres körzetében, az oktatási, nevelési intézmények bejáratának 5 méteres körzetében, minden buszmegállóban, valamint a kutyafuttatókban rendelte el a kötelező maszkviselést.

 

Tehát ne feledjük: Egerben a mai naptól az utcán is kötelező viselni a szájmaszkot, és ennek elmaradása esetén a rendőrök bárkit megbüntethetnek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló