2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#választások

Ha most vasárnap lenne az országgyűlési képviselők választása, akkor ön kire szavazna?

2021.12.04. 17:51

Berecz? Habis? Nyitrai? Pajtók? Szécsi? Vagy más?

 

Furcsa módon Egerben a pletykák nem az ellenezéki indulókról, hanem a kormánypárti indulók sokaságáról szólt. A beszédes kismadarak szerint december 9. (mások szerint december 14.) az a dátum, amikor véglegesítik a Fidesz pártközpontjában (értsd: Felcsút), hogy ki indulhat Egerben, illetve az egri körzetben.

 

Felvezetőnek nem a kimondottan a Fideszről akart szólni, de az a helyzet, hogy ott a káosz, nem a kihívók oldalán.

Már majdnem egy éve, hogy megírtuk, hogy információink szerint Nyitrai Zsolt nem indul újra a képviselőségért. Azt most hagyjuk, hogy miket kaptunk ezért cserébe, az tény, hogy Fideszben oly kényes választókerületi elnökséget Pajtók Gábor kapta meg. Őt próbálta meg valamennyire felépítgetni a választásokig a helyi Fidesz-média. Azonban a számai, a mért közvélemény kutatások adatai rettenetes számokat mutattak az elmúlt időben. Mind személyét tekintve, mind a Fideszt tekintve.

 

Így jutottunk el odáig, hogy felmerült, hogy esetleg nem Pajtók Gábor induljon Egerben a Fidesz színeiben. Elsőre Nyitrai Zsolt jutott mindenki eszébe, csakhogy ő terhelt mindenféle helyi ügyekkel, és még a saját párttársai és pénzlapátolói is sugárban hánynak személyétől.

 

Előkerült éppen emiatt a csapágyasra járatott Habis László is, aki már a kijárt utak kijárójaként akár meg is mutathatna valamit, de a 2019-es választások óta csendben van, így felépítése, indítása nagy kihívás lenne.

 

Előkerült Szécsi Zoltán vízilabdázó neve is, mint helyi jófiú, akivel a Fidesz nekivághatna a körzetnek. Információink szerint Szécsinek volt annyi esze, hogy inkább egy lépést hátra tett. Talán majd négy év múlva kezdhet valamit, amikor terhelt NER-múltja és a 22-es nyertes elhasználódik.

 

Rossz nyelvű, politikai kispacsirták arról is prüntyögtek, hogy a jó számokat mutató Berecz ellenében az „oszd meg és uralkodj” elve mentén az ex-Pajtók-Mirkóczki szövetség elindítja Mirkóczki Ádámot is. Csak hogy megossza az ellenzéki szavazatokat. Noha látunk ebben logikát, értelmet már kevesebbet: ha indulna is Mirkóczki Ádám helyben, úgy a maradék minimális hitelét is odavetné a kutyák elé.

 

A két nagy szövetségen kívüli indulók egyelőre annyira nem tényezők, hogy hagyjuk is őket. Ők amúgy a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi hazánk mozgalom. Nem leszünk genyók, rájuk is lehet szavazni.

Szóval itt az idő, hajrá egriek és Eger környékiek, szavazzatok!

 

A szavazás anonim és nyomon követhető, adatokkal nem élünk vissza.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló