2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

#egerplusz #eger #tűzoltólaktanya #gyermeknap

Vasárnap a gyerekeké volt az egri tűzoltólaktanya (FOTÓK és VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.05.30. 15:25

Egy időre a kicsik is lánglovagok lehettek.

 

Gyermeknapon idén ismét nyitott kapukkal várták a tűzoltólaktanyák a lánglovagok munkája iránt érdeklődő gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. Heves megyében 6 hivatásos tűzoltóság – köztük az egri –, továbbá 2 önkormányzati tűzoltóság és 7 önkéntes tűzoltó egyesület fogadta a látogatókat. A programra több száz érdeklődő gyermek érkezett megyeszerte.

 

A katasztrófavédelem hétfői beszámolója szerint vasárnap már 10 óra előtt gyülekeztek a családok az egri tűzoltólaktanya bejárata előtt és arra vártak, hogy végre megnyíljanak a kapuk és szemügyre vehessék a tűzoltók munkahelyét.

6294a8f8375903-72823344--

Ezen a napon a tűzoltók munkája iránt érdeklődők megtekinthették a nagy piros tűzoltóautókat, melyekbe be is ülhettek, akár még a kormányhoz is, felpróbálhatták a védősisakokat, megtudhatták hogyan működnek a beavatkozások során használt eszközök, felszerelések.

 

A tűzoltók a nap során több alkalommal is végigvezették a látogatókat a laktanyákban, megmutatták a tűzoltók pihenőhelyeit, a tantermeket, a konyhát és edzőtermet is, majd egy próbariasztást is végignézhettek az érdeklődők, mely során megtapasztalhatták mi is történik a tűzoltó laktanyában a riasztást követő egy-két percben. Még a vízsugarakat is kipróbálhatták a bátrabb "kis tűzoltók".

A tűzoltólaktanyában tartott gyermeknapról jó pár is megosztott a katasztrófavédelem, ezek az alábbi galériákban lapozgathatók:

#GALLERY_182#

#GALLERY_183#

Az eseményről beszámolt a városi tévé is, riportjuk itt megtekinthető:

 

 

(Fotókat Mérai Péter tűzoltó alezredes és Hevesi Katalin tűzoltó alezredes készítették)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló