2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #futókör

Jön a Futókörök Napja, Egerben is nevezhetnek a kocogni vágyók

Barna Benedek 2022.05.06. 16:10

Országszerte 15 helyszínen lehet futni, a három legaktívabb várost vagy kerületet és a legtöbbet futó résztvevőket is megjutalmazzák.

 

Idén ismét megrendezik a Futókörök Napját. Az eseményre bárki nevezhet, az ország 15 pontján lehet majd birtokba venni a futópályákat – számolt be pénteken az MTI.

 

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával.

Az elkészült futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben (a kőbányai Sportligetben, a békásmegyeri Táncsics Mihály parkban és a pestszentlőrinci Havanna úti lakótelepen) zajlik majd a verseny május 21-én 9 és 17 óra között.

A városok és kerületek ezúttal is versenyezhetnek, hogy hol futnak többet a nap folyamán. A szervezők tájékoztatása szerint tavaly az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók, akkor Dabas volt a legaktívabb.

 

A három legtöbb kilométert összegyűjtő település pénzjutalmat is kap, amelyet jótékony célra kell felajánlaniuk. Emellett helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt sporteszköz-utalvánnyal díjazzák, és folyamatosan értékes ajándékokat sorsolunk a futók között.

 

A részvétel ingyenes, a nevezés kizárólag aznap, az egyes helyszíneken – Eger esetében az Érsekkertben – lehetséges. További információk a SZEOSZ honlapján olvashatók, IDE KATTINTVA.

 

 

(Indexfotó: Lénárt Márton, Agriasport / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló