2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#egerplusz #eger #dobó tér #egri találkák

Folytatódik az Egri Találkák programsorozat, ezúttal a Dobó térre várják az érdeklődőket

Barna Benedek 2021.11.30. 15:55

A tér épületeit, szobrait ismerhetik meg jobban a a résztvevők.

 

Folytatódik az Egri Találkák. A következő, Dobó téri esemény alkalmával az érdeklődők sok érdekességet hallhatnak a teret ölelő, már adventi díszítésbe borult csodálatos épületekről, szobrokról – számolt be az EgerInfo.

 

December 1-én, szerdán 18 órától a résztvevők megismerhetik a Dobó szobor női alakjának történetét és a várral a háttérben megemlékezhetnek a vár kultuszáért oly sokat tevő Gárdonyiról is. De többek között szó esik majd a városházáról, a teret uraló Minorita templomról és a középkori eredetű Eger patakon átívelő kőhídról is. A rendezvény végén az év ebben az időszakában aktuális témákról is szó lesz, a helyi karácsonyról, a várakozásról és hogy mi a roráté. (További részletek a Facebookon.)

 

 

Ezt követően az Eger Advent színpadán a Monacustic zenekar akusztikus feldolgozásában hallhatnak népszerű örökzöld és mai dallamokat. A helyi duó koncertje 18.45-kor kezdődik.

 

(Indexfotó: Egerinfo / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló