2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

Felújítottak egy egri buszmegállót, de ott már évek óta nem áll meg busz – FOTÓ

Domán Dániel 2019.11.30. 00:00

Ráadásul néhány éven belül már másodszor. Az előző városvezetés idején nem ártott volna egy kicsit alaposabb tervezés.

 

Az egri Baktai út teljes szakaszát még 2017-ben újították fel, rendbe tették a csapadék-vízelvezetést, akadálymentesítették a járdákat, és új buszmegálló is került az ABC elé. A megálló aztán a felújítást követően nem sokkal már magára is maradt, hiszen a buszok egy idő után nem álltak meg ott, ahogy a mai napig sem teszik. Ez azért lényeges, mert nemrég megint felújították a megállót.

 

Még az előző városvezetés idején, 2019 májusában írta ki az egri önkormányzat azt a pályázatot, amely a folyamatos rongálásnak és szélsőséges időjárásnak kitett utasvárók korszerűsítését célozta meg. A munkálatok végül 2020 elején kezdődtek el, a programban 40 buszmegálló cseréje történik meg és 24 darab új megálló létesül folyamatosan. Ezek a buszmegállók már láthatóak a város különböző pontjain. Így újult meg ismét a Baktai úti buszmegálló is, miközben – nem győzzük hangsúlyozni – már lassan a harmadik évet tapossuk úgy, hogy maximum az arra elhaladó buszról integethetnek oda az utasok, aláállni csak akkor érdemes, ha sosem szeretnénk, hogy felvegyen egy járat.

 

 

A környékbeliek elmondása szerint az egyik ottani étterem nyomására szüntették meg évekkel ezelőtt az Egerbakta felé közlekedő buszjáratok megállóját, így a Baktai úti buszmegálló helyett a Bartakovics utcán kell felszállni az utasoknak, a busz pedig a Kisasszony úton halad tovább Egerbakta irányába.

 

A Baktai út mai napig forgalmas útszakasz, így a lakók tulajdonképpen örülnek, hogy kevesebb busz robog arra. Hiába a korábbi átgondolatlan tervezés, talán érdemes lehet mérlegelni a felújított, de már csak egykori buszmegálló elemeinek áthelyezését oda, ahol valóban szükség lenne rájuk.

 

(A fenti, kissé furcsa esetre akkor lettünk figyelmesek, amikor a környéket járva riportot készítettünk a hajdúhegyi városrészről. Az erről szóló cikkünket vasárnap olvashatják majd.)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló