2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#tél #városgondozás

Felkészült a télre a Városgondozás

Csarnó Ákos 2023.11.13. 15:23

 

Ezen a télen is a Városgondozás Eger Kft. biztosítja a síkosságmentesítést Eger közterületeinek és úthálózatának meghatározott-nem a Magyar Közút fenntartásába tartozó-részein - tájékoztatott a Városgondozás.

 

A cég hóügyelete november 15-től március 15-ig tart, az indulás előtt ma az Önkormányzat és a Katasztrófavédelem képviselővel megtartották gépszemléjüket.

A síkosságmentesítési feladatokat a Városgondozás ebben az évben is meghatározott prioritási sorrendben végzi, elsődlegesek a mentők, tűzoltók és a tömegközlekedés útvonalai, ezután jönnek a fő csomópontok, majd Eger közterületei.

 

 

A legfontosabb utakon a hóesés vagy ónos eső kezdete után azonnal, de maximum 1 órán belül megkezdik a munkát.

 

Az utak gépi síkosságmentesítése mellett kézi erővel kezelik a gyalogos útvonalakat, illetvendulás előtt a buszmegállókat. Ehhez már a város teljes területén kihelyezésre kerültek a só-és faforgács tároló edények.

 

A feladatok ellátására a hóügyelet 4 hónapos időtartama alatt 0-24 órában készenléti rendszert tartanak fenn, a lakossági bejelentéseket az alábbi ügyeleti telefonszámokon fogadják: 36/200-056 vagy 06/30884-8365

 

Kérik a lakosságot, hogy ügyeljenek a téli gumiabroncsok használatára és kedvezőtlen időjárás esetén fokozott óvatossággal közlekedjenek.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló