2022. augusztus 17., Jácint

Eger ügye

#egerplusz #eger #bitskey aladár uszoda #dr. ringelhann györgy #emléktábla

Felavatták dr. Ringelhann György emléktábláját Egerben – VIDEÓ

Barna Benedek 2022.02.21. 14:47

Az általa megálmodott uszoda falán állítottak emléket a néhai városvezetőnek.

 

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a napokban felkerült az egri Bitskey Aladár Uszoda falára a város első szabadon választott polgármesterének, dr. Ringelhann Györgynek az emléktáblája. A helyszínválasztás oka, hogy – mint azt a dombormű szövege is hirdeti – a néhai városvezető volt a Bitskey megálmodója és megvalósításának élharcosa. 

 

Hivatalosan hétfőn avatták fel az emléktáblát. Az eseményt Beresnyák Gyula, az Eger Termál Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd a Ringelhann család nevében dr. Seenger Pál mondott beszédet. A néhai polgármester keresztfia úgy fogalmazott: amikor először látta a Rostás Bea Piros szobrászművész által készített domborművet, azonnal megérezte, hogy "a Gyuri bácsi iránti szeretet" sugárzik a műből, amely Ringelhann György kedves mosolyát örökíti meg. 

 

Felidézte, hogy keresztapjának 1990-es polgármesterré választásától egyik legfontosabb küldetése volt az uszoda megvalósítása, így méltó helyre került az emléktábla, a Bitskey Aladárról elnevezett intézmény falára. Felidézte Ringelhann György életét és munkásságát, valamint a Bitskey Uszoda történetét, és köszönetet mondott mindenkinek, aki az emléktábla állításának előkészítésében részt vett, vagy valamilyen módon támogatta azt.

Őrizze a jövő generációinak ez a márványra helyezett csodálatos bronztábla Ringelhann Gyuri drága emlékét, és titkos üzenetét: Eger üdve a legfőbb törvény

– zárta beszédét, amelyet követően dr. Ringelhann Györgynével és Rostás Bea Pirossal együtt leleplezte az emlékművet.

 

A teljes avatási műsor az Agria TV felvételén alább megtekinthető: 

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló