2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #plakát #választás 2022

Erősödik a kampány: Egert is elérték a plakátrongálások

Kovács Dávid 2022.03.14. 08:28

Az ellenzéki összefogás mintegy 40 plakátját matricázták át az éj leple alatt. Az elkövetők ellen eljárás indul.

Alig három hét maradt az áprilisi választásig, erősebb fokozatra kapcsolt a kampány Egerben is, ahol az egyesült ellenzék jelöltjének mintegy 40 plakátját rongálták meg, matricázták át hétfőre virradóan.

 

"Egerben a négysávoson, a Tesco-tól a Kerecsendre vezető körforgalomig megrongálták a plakátjainkat, kb. 40 darabot" – közölte portálunkkal Berecz Mátyás, Heves megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki jelöltje.

 

bereczplakát1

 

 

Az elkövetőket vasárnap éjjel egy rendőrjárőr tetten érte, Berecz Mátyást pedig hétfő reggel már tanúként hallgatták ki. Az elkövetők ellen bűncselekmény alapos gyanúja miatt eljárás folyik – tudtuk meg.

 

A csatolt képek alapján a fideszes jelölt, Pajtók Gábor plakátjai épek maradtak:

 

bereczplakát2

 

A kampány jelenleg ott tart, hogy az ellenzék és a kormánypárt már az ország több különböző pontján is nekiállt egymás plakátjait rongálni. Eger mellett Debrecenben és Budapesten is áthelyezték, illetve megrongálták már az ellenzéki jelöltek választási plakátjait, számolt be nemrég az Rtl.hu is.

 

Mint kiderült, mindkét akcióról videófelvételt készítettek az Egységben Magyarországért politikusai, akik biztosra veszik: a plakátjaikat szervezetten, a Fidesz megbízásából rongálták meg.

 

A Fidesz azzal védekezett: néhány napja éppen az ellenzék ragasztotta át a gyermekvédelmi népszavazás kormányzati plakátjait. "A vádaskodás helyett először azzal számoljanak el" – írták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló