2021. April 11., Leó Szaniszló

Eger ügye

#eger #parasport #vívás

A járvány miatt elmarad az egri kerekesszékes vívó Európa-bajnokság

MTI 2021.3.24. 12:55

Májusban rendezték volna meg, de a koronavírus-helyzet miatt törölték.

Elmarad a kerekesszékes vívó Európa-bajnokság, amelyre május 14. és 17. között Egerben került volna sor – számolt be az MTI.

 

A Kerekesszékes és Amputált Sportolók Nemzetközi Szövetségének (IWAS) kerekesszékes vívóbizottsága kedden közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult globális egészségügyi helyzet miatt törölték a rangos versenyt. A hírt a Magyar Paralimpiai Bizottság az MTI megkeresésére megerősítette.

 

Az eredeti tervek szerint az Európa-bajnokságon kvótákat lehetett volna szerezni az idén augusztusra, illetve szeptemberre halasztott tokiói paralimpiára, de a bizottság március 9-én úgy döntött, hogy a bizonytalan helyzet miatt lezárja a kvalifikációs sorozatot.

 

Az egri kontinensviadal törlése miatt csupán két nemzetközi viadal maradt a szakági versenynaptárban a paralimpia előtt, ezeket májusban Rio de Janeiróban, illetve júniusban Varsóban rendezik.

kerekesszékes-vivas-mti
Fotó: MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló