2021. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

#eger #fesztivál #feszt!eger

Szomorú bejelentés: nem tartják meg a Feszt!Egert

Barna Benedek 2021.09.02. 16:11

Szeptember közepére tervezték.

 

Tavaly elmaradt a Feszt!Eger fesztivál, de az év végén bejelentették, hogy 2021 szeptemberére tervezik a következőt, mert a szervezők azt remélték, hogy ekkor már nem fog gondot okkozni a járvány. Azonban a helyzet nem úgy alakult, mint várták, éppen ezért most bejelentették, hogy elmarad a rendezvény.

 

"Szomorú döntést kellett meghoznunk, az utolsó pillanatig igyekeztünk mindent megtenni, hogy megtarthassuk a Feszt!Egert szeptemberben" – nyilatkozta az Eger Híreknek a program főszervezője, Tóth Tibor.

 

Elmondtása szerint két oka is volt a döntésüknek, mindkettő a vírushelyzettel függ össze. Az egyik, hogy a fesztivál közönségének egy jelentős százaléka még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal. A másik pedig, hogy a járvány negyedik hullámának küszöbén állunk; bár egyelőre arról szólnak a hírek, hogy nem lesznek a korábbiakhoz hasonló, "érdemi" lezárások, nem jelenthetjük ki, hogy a nagy rendezvényeket ne korlátoznák majd újra. Arról nem is beszélve, hogy a fesztivál közönségének tagjai közül sokan lennének, akik – akár oltottként is – elővigyázatosságból maradnának távol, ha újra rosszabb lesz a helyzet.

feszt

Több forgatókönyvet is elkészítettünk, tárgyaltunk a zenekarokkal a lehetőségekről, kivártunk amíg lehetett. Ugyanakkor a nyári rendezvényeket utólag elemezve, a tapasztalatokat leszűrve azt látjuk, hogy sajnálatosan, de el kell engednünk a Feszt!Egert az idei évre

– mondta Tóth Tibor.

 

A 2022-es fesztivált a jelenlegi tervek szerint tavasszal rendezik majd a Bolyki-völgyben.

 

(Fotók: Feszt!Eger Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló