2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

#elkerülő út

Elkerülő út: Felsőváros és Felnémet - VIDEÓ

Csarnó Ákos 2022.11.09. 09:04

Hétfőn és kedden is bemutattunk magyarázó videókat, amiken szakember segít megérteni az elkerülő út problémáit és lehetőségeit. Most itt a harmadik segítő videó, ezt is Keresztes Zoltán önkormányzati képviselő (Momentum) rakta fel a közösségi oldalára. Az alábbi megjegyzéseket fűzte a felsővárosi és felnémeti szakaszokhoz:

Felősvárosi szakasz:

Itt a belső útvonaltervvel ugyanaz a probléma mint az eddigi szakaszokon is volt: Az 50 éve épült négyemeletes házak tövében menne el, s ráadásul lenne egy olyan bekötő útja is, ami a Cifrakapu utcai "kockaházak" között tekeregne ki a főútra, ez nyilvánvalóan komoly problémákat vet fel és további egyeztetéseket igényel.

 

A külső nyomvonal ezen a szakason viszonylag elfogadható.

 

Felnémeti szakasz:

Itt mind a belső, mind a külső nyomvonal igencsak problémás. Míg a belső több helyen is keresztezi vagy elmegy lakóingatlanok mellett, addig a külső nagyon messzire kerüli el a várost. Ráadásul mindkét szakasz átmegy Natura 2000es természetvédelmi területeken.

 

 

indexkép: magyarepitok.hu, illusztráció

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló