2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#gyászhír #gárdonyi géza színház

Elhunyt Kiss Sándor, a színház egykori ügyvezető igazgatója

Csarnó Ákos 2023.05.08. 16:28

 

Elhunyt Kiss Sándor, a színház egykori ügyvezető igazgatója - erről a Gárdonyi Géza Színház adott tájékoztatást a közösségi oldalán.

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 80. évében elhunyt színházunk egykori ügyvezető igazgatója, örökös tagja, Kiss Sándor.

Meghatározó szerepe volt abban, hogy 1986-tól kezdődően felépülhetett a Gárdonyi Géza Színház újraalapított, önálló társulata. Az 1987 őszén megszülető első bemutatóra így emlékezett vissza:

"... az új társulat és a közönség együtt ünnepelt. És mi, akik élére álltunk a függetlenségi törekvéseknek, boldogan mondtuk egymásnak, sikerült, megvan, ez a miénk, és mindent megteszünk megmaradásáért."

 

A teátrum ügyét mindig szívén viselte.

 

1990-től hét éven át dolgozott színházunk ügyvezető iazgatójagként. Később a Heves Megyei Hírlap kiadóvezetője lett, de a színházhoz való lelki kötődése haláláig megmaradt.

Így emlékezett vissza az önálló társulati lét újjászületésének 10. évfordulóján:

„Úgy éreztem, ha semmi mást nem hagyok magam után az életben, csak elérem, hogy a színházunk újra önálló lesz, akkor nem dolgoztam hiába."

 

Temetésére május 18-án, 12 órakor kerül sor az egri Rozália-temetőben.

Emlékét hálával és tisztelettel megőrizzük

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló