2023. december 8., Mária

Eger ügye

#gyászhír

Elhunyt dr. Demeter András, az Andrássy volt igazgatója

Csarnó Ákos 2022.10.27. 15:02

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt igazgatója, Dr. Demeter András 2022. október 26-án elhunyt - tette közzé az iskola a közösségi oldalán.

 

 

Dr. Demeter András 1996-2009 között állt az intézmény élén. Igazgatói működése alatt beindult egy teljesen új képzési forma, az akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú képzés és elindult a nyelvi előkészítő képzés is. Javultak az iskola tárgyi feltételei, többek között befejeződött a tetőtér beépítése. De nemcsak igazgatóként, hanem kiváló közgazdász tanárként is emlékezünk rá. Diákjai kedvelték, megértő, empatikus pedagógusként emlegették. Oktatói felkészültségét megannyi tanuló szakmai versenyeken elért kiváló eredménye igazolta. Nagyon jó ember, tanár és kolléga volt.

 

2006. március 15-én oktató-nevelőmunkájáért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetésben részesült. Nyugdíjba vonulása után sem szakadt meg a kapcsolata iskolánkkal, intézményünk alapításának 100. évfordulóján boldogan ünnepelt velünk. Tanítványok százai és mi, kollégák és barátok a szívünkbe zártuk, emléke tovább él bennünk. A jó Isten adjon Neki örök nyugodalmat!

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló