2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#pedagógusok #oktatás #momentum #jánosi zoltán #ballagó zoltán #lőcsei lajos

Elfogadhatatlan, hogy a tanárok semmit nem kaptak, miközben a tankerületek vezetői milliókhoz jutottak

Csarnó Ákos 2022.12.09. 16:13

Szerinted ez igazságos? Ez a kérdés a Momentum szerint.

A tankerületi központoknál feszítettek ki molinókat a Momentum aktivistái az ország több helyén, így Egerben is. Arra hívták fel a figyelmet, hogy míg szerintük a tankerületek fideszes vezetői milliós év végi jutalmakat vihettek haza tavaly, addig a gyermekekkel nap mint nap foglalkozó – és amúgy is megalázóan keveset kereső – pedagógusok semmiféle bónuszt nem kaptak.

Szerinted ez igazságos? – tették fel a kérdést az egri akció szervezői, Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő és Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke.

Egy kezdő tanár fizetése ma nem éri el a 200 ezer forintot, év végén pedig – bónusz gyanánt – egy marék szaloncukrot kapnak azok az emberek, akik a gyermekeinket tanítják. Ezzel szúrja ki a pedagógusok szemét az Orbán-kormány és az oktatásért felelős Pintér Sándor – hangsúlyozták ki a felszólalók.

 

 

Kiemelték a tiltakozók, hogy míg szerintük a pedagógusoknak áldatlan körülmények között, potom pénzért kell dolgozniuk, addig a tankerületi fideszes vezetők milliókat raknak zsebre év végén. 2 240 000 forintnyi motivációs elismerést kapott a helyi tankerület vezetője, Ballagó Zoltán az egri tankerület igazgatója a tavalyi év végén, míg a pedagógusok semmit sem kaptak a két politikus szerint.

 

Szégyen, amit Pintér Sándor, Orbán és a tankerület művel. Tanár nélkül nincs jövő! – zárták az egri akciót a Momentumosok.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló