2021. december 1., Elza

Eger ügye

#egerplusz #eger #járvány #élet fája

Életfákat ültettek az egri Érsekkertben – FOTÓK

Barna Benedek 2021.11.09. 18:02

A faültetés célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a járvány elleni küzdelemre.

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság is csatlakozott  a Nógrád megyei rendőrség kezdeményezésére elindított "Élet fája" programhoz – számolt be a police.hu.

 

Mint írják, az évek múlásával egyre magasabbra nyúló, és terebélyesedő fa az élet egyik legszebb szimbóluma, ezért faültetéssel kívánják felhívni a figyelmet a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására.

életfája5

Nagy Zsolt rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Heves megyei rendőrfőkapitány bűnügy-helyettese és Dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Kovács József rendőr ezredes, az Egri Rendőrkapitányság vezetője és Farkas Attila egri alpolgármester ültetett el kedden két ezüsthárs facsemetét Egerben, az Érsekkertben.

DSC_8199

A heol.hu beszámolója szerint Farkas Attila alpolgármester elmondta: örömmel vették a kapitányság megkeresését, hiszen elkötelezettek az ügy iránt. Mint mondta, még idén továbbfolytatódnak az önkormányzati faültetések is, több mint kétszáz fát és ötszáz cserjét helyeznek majd el. Dr. Juhász Attila Simon is a klímavédelem fonotsságá hangsúlyozta, és mindenkit faültetésre biztatott.

 

(Fotók: police.hu; indexkép forrása: egerinfo.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló