2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #börtön #eszterházy károly katolikus egyetem #heves megyei büntetés-végrehajtási intézet

Együttműködési megállapodást írt alá az egri egyetem és a megyei börtön

Barna Benedek 2021.09.29. 15:49

A szociálpedagógus oktatók és hallgatók különböző tréningeket tarthatnak a Büntetés-végrehajtási Intézetben.

 

Fontos állomáshoz érkezett a több évtizedes közös munka: együttműködési megállapodást kötött kedden délelőtt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet – számolt be az egri egyetem honlapja.

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem küldetése, hogy a régióban betöltött szerepe minél inkább kiteljesedjen – mondta elöljáróban az együttműködési megállapodás aláírása előtt Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor. Szavai szerint az egyetem oktatási és kutatási alaptevékenysége mellett kiemelten fontos az úgynevezett harmadik misszós tevékenység, a társadalmi szerepvállalás, amelyben az intézmény partnerei között nem csak köznevelési intézmények, vagy a gazdasági szféra szereplői találhatók, hanem mások mellett a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is.

 

A rektor úgy fogalmazott: az intézet fontos feladata a fogvatartottak reintegrációja a társadalomba, és ebben a munkában aktívan részt vesznek – a többi között csoportos és egyéni tréningek tartásával – a Társadalomtudományi Intézet Szociálpedagógia Tanszékének oktatói, hallgatói. 

 

 

Nagy Balázs ezredes, a megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka arról beszélt, hogy egy együttműködés akkor jó, ha abból minden fél profitál, márpedig a most megkötött éppen ilyen. Kiemelte: a hallgatók által tartott életvezetési, vagy konfliktuskezelő tréningek elősegítik a büntetés-végrehajtási szervezet alapvető céljait, így a reintegrációt, miközben a diákok gyakorlatot, tapasztalatot szerezhetnek.

 

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Dr. Hadnagy József, a Szociálpedagógia Tanszék tanszékvezető főiskolai docense arról szólt: a képzést nem zárhatják négy fal közé, a mostani, új tartalomal megtöltött, új keretekbe foglalt együttműködés révén a hallgatók megtapasztalhatják, hogy az egyetemen megszerzett elméleti ismeretek miként válnak kézzelfogható, gyakorlati tudássá.

 

(Indexfotó: Szepesi Áron)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló