2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#elkerülő út #nif

Egyik nyomvonal mellett sem foglalt állást eddig a polgármester, miközben a civileket nem képviseli, az ellenzékét pedig gazemberezi

Csarnó Ákos 2022.11.22. 14:00

 

Felelőtlen politikai gazemberségről írt Mirkóczki Ádám a közösségi oldalán. Szerinte amit Oroján Sándor (Fidesz) és Keresztes Zoltán (Momentum) önkormányzati képviselők művelnek az elkerülő út tervezett nyomvonala ügyében, azzal csak fölöslegesen hergelik az egrieket és fölöslegesen uszítanak egyik vagy másik nyomvonal ellen. Szerinte ezek a képviselők – akik egyébként az elkerülő út önkormányzati biztosai is – nem tesznek semmit, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél (NIF) folytatott tárgyaláson nem jeleztek semmit, nem képviseltek senkit.

 

A polgármester a Fidesz és a Momentum szövetségét említi bejegyzésében, szerinte csak szavazatokat akarnak gyűjteni a meghirdetett lakossági fórummal, és azt kéri az egriektől, hogy ne hagyják magukat átverni és felültetni ezzel a politikai gazemberséggel.

"Egy dologban nincs vita: a város túlterhelt forgalma miatt, Egernek szüksége van erre az útra! "– zárja gondolatai lényegét a polgármester, aki viszont egy dologról nem beszélt, arról, hogy ő melyik nyomvonalat tartja előnyösebbnek.

Első pillanatra váratlan helyről érkezett kritika a polgármesteri kirohanásra. A közösségi média felületen többen is hozzászólásban jelezték, hogy a polgármesteri értelmezés hiányos.

 

Az Egri Kertvárosért Civil Társaság – ők gyűjtöttek 2600 aláírást az elkerülő út külső nyomvonala mellett – több kérdést is nekiszegezett a polgármesternek.

A jelentős számú aláírást hol és mikor egyeztette a NIF-fel?

A tiltakozók számának ismeretében miért nem áll ki az egri polgárok mellett, hogy ne a házaik mellett vezessék el a 25-os út leendő elkerülő szakaszát?

Nyomatékosan kérik a civilek a polgármestert, hogy nyilvánosan valljon színt, hogy melyik elkerülő út nyomvonalát támogatja? A civilek szerint a NIF által kiadott kérdőívek alkalmatlanok voltak a valódi konfliktusok felmérésére. Tett-e valamit a polgármester, hogy a valódi problémákat felmérje, esetleg megbízzon valakit ezzel a feladattal?

A civilek eredményeit látványosan kerüli a nyomvonal-állásfoglalástól irtózó polgármester, de a közösségi médiában további kérdések érkeznek.

Mivel a város lakói nem lehettek jelen, a holnapi lakossági fórumon remélhetőleg tájekoztatást kaphatunk az ott elhangzottakról. De ha Polgármester Úr tudja tájékoztatni az érintett nyomvonalon élő több ezer egri lakost akár itt a posztja alatt is, azt nagyon megköszönnénk. Mindannyian rettegünk tőle, hogy a fejünk felett születik döntés a szoros lakókörnyezetünkről, a kertünk aljáról.

Polgármester úr melyik vonal mellett szólalt fel a tervismertetőn? – tette fel a kérdést az egyik hozzászóló.

A fenti diplomatikus megszólalásoknál veretesebb reakciókkal is találkozhat az, aki ellátogat a polgármester közösségi oldalára:

Te vagy aki hergelsz, most is!

Te vagy a polgármester, akinek a legnagyobb hanggal kellene védeni az egriek érdekeit!

A fentiek tekintetében egyet biztosan kijelenthetünk: az egri elkerülő (tehermentesítő) út ügye kezd egyre inkább elmérgesedni, a megoldás messze, a kivitelezés pedig még messzebb látszik. Az út ügyében a lakossági fórum szerdán, 23-án, 18.00-tól kerül megtársra a Bartakovics Művelődési Központban, ahová nemcsak a lakosokat hanem a polgármestert is várják.

 

indexkép: facebook

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló