2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #óvoda #gyermek #tűzoltó

Egy rövid ideig a gyerekeké volt ez egri tűzoltólaktanya (FOTÓK)

Nagy Donát 2022.06.23. 08:38

Játékos módszerrel tanították meg a kicsiket a tűz veszélyeire.

Közel hetven iskolás és óvodás gyermeknek okoztak örömet az egri katasztrófavédelmi kirendeltség és az egri tűzoltóság szakemberei, írja a katasztrófavédelem.

 

#GALLERY_192#

 

A kicsik az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából és a Csillagfény Óvodából érkezve több csoportban látogatták meg a tűzoltólaktanyát. A gyermekek megnézhették, hogy mi történik akkor, ha a riasztás érkezik a laktanyába, és bemutatót kaptak számos szakfelszerelés használatáról is. Többen a bevetési védőruhát is magukra öltötték és abban szálltak be a tűzoltóautókba. A vállalkozó szellemű gyerkőcök a tűzoltó tömlő helyes feltekerését is kipróbálhatták, majd a nagy hőségben a tűzoltó locsolós játékkal, vízzel olthatták az elképzelt tüzet.

 

A látogatások egy tűzoltós mesenézéssel zárultak, a gyerekek pedig az Országos Tűzvédelmi Bizottság ajándékaival távozhattak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló