2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#Senator ház #bezárás

Egy korszak vége: teljesen bezár a Senátor-ház

Csarnó Ákos 2023.09.29. 16:49

Már szállásadás sem lesz.

 

A hotel részét sem üzemeltetik tovább a Senátor-háznak. A bútorok és emléktárgyak melyek az Egri Értéktár részét képezik, az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

 

– Véget ért egy korszak Egerben. A Senator-házat üzemeltető Csöpi néniékkel kérésükre szerződést bontott az önkormányzat, szeptember végével így a szálláshelyként sem működik tovább az épület – tette közzé Oroján Sándor képviselő a hivatalos közösségi oldalán.

 

„A benne lévő egyes bútorok és emléktárgyak egyébként az Egri Értéktár részét képezik, ami a szerződésbontásért cserébe az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Ez azért fontos, mert így az értékeket biztosan megőrizzük. A legfontosabb azonban egész Eger számára az lenne, hogy a Senator-ház ne egy bezárt, üres épület legyen a belváros szívében, hanem egy lüktető, hangulatos vonzerő, ami a város turizmusát is serkenti. Szomorú ezért, hogy az elmúlt hónapokban nem sikerült dűlőre jutni, hogyan nyisson újra a ház, ki működtesse. Tegnap ebben a legfontosabb ügyben nem sikerült előrelépni, pedig kínálkozik számtalan megoldás. A magam részéről azon leszek, hogy a Senator-ház mihamarabb új élettel teljen meg!”

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló