2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#egerplusz #eger #albérlet #lakásárak

Egy év alatt átlagosan 10 ezer forinttal nőttek az albérletárak Egerben

Székely Zoárd 2022.08.31. 08:35

Továbbra is a középmezőnyben vagyunk.

Júliusban az országos lakbérek több mint 20 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, Budapesten 25 százalékkal emelkedtek az árak egy év alatt – derül ki az ingatlan.com friss felméréséből, amit a Telex szemlézett.

Egerben a kiadó lakások és házak átlagos bérleti díja 10 ezer forinttal nőtt a tavalyi évről idén augusztusra, így jelenleg átlagosan 110 ezer forintba kerül egy bérlemény, ami továbbra is a középmezőnyt jelenti Magyarországon.

A megyeszékhelyek közül Székesfehérváron a legmagasabbak az árak, 160 ezer forint az átlagos bérleti díj. Majd Győr és Veszprém következik 150-150 ezer forintos összeggel. A legdrágábbak között van még Debrecen 136 ezer, valamint Szeged 130 ezer forintos átlagdíjjal. Ezekben a városokban 13-30 százalékos drágulás ment végbe egy év alatt.

 

Bár a legolcsóbb megyeszékhelyek közé sorolható Salgótarján, Békéscsaba és Kaposvár is, ám ezek 90-97 ezer forintos átlagos bérleti díja is 21-29 százalékos emelkedést tükröz éves szinten.

alberletarak2022augusztus

Budapesten belül a legdrágábbnak számító V. kerületben átlagosan 295 000 forintot kell fizetni, a legolcsóbb XXI. kerület 120 000 forintos átlagárát viszont már majdnem elérték az egri albérletek is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló