2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#verseny #virágos magyarország #virág

Egy biztos: idén nem Eger nyeri a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt

Nagy Donát 2021.07.10. 18:59

Ugyanis nem nevezett a város.

Közel három évtized után, az egykor magyarországi etalonnak számító, a környezetszépítésben számos nemzetközi és hazai díjjal kitüntetett város már nem résztvevője idén a Virágos Magyarország környezetszépítő versenynek – osztották meg egriek közösségi oldalon, amit a Heol szúrt ki.

 

A lap a Városgondozás Eger Kft.-nél érdeklődött arról, valóban így lesz-e, s ki hozta meg ezt a döntést, vagy minek a függvénye a részvétel, ők viszont az egri önkormányzathoz irányították az újság munkatársait.

Az önkormányzattól eddig nem válaszoltak a megkeresésre.

A portál Ferenczy Tamástól, a Városgondozás Eger Kft. városüzemeltetési üzemegységének korábbi irányítójától megtudta, hogy Eger 1992-től majdnem harminc esetben kapott nemzetközi vagy hazai elismerést a környezetszépítésért. A szakember kiemelte, hogy

a települések nevében a polgármesterek jogosultak jelentkezni.

 

Mint fogalmazott: a versenyre régebben sem készültünk külön, de a bírálat napjára biztosítottuk a naprakészséget. Neves szakmai zsűri érkezett a városba, s ők nem csupán a virágos közterületeket értékelték – habár ez alapfeltétel –, hanem a figyelmük kiterjedt az évelő növényekre, cserjékre, fákra, a növényvédelemre, az Európa Év fájára, a strandi platánra, az utcabútorok állapotára is. Az összképet nézték és a szakmaiságot, ami mögötte van.

the-yips-3404047_1280
Fotó: Pixabay

 

A nemzetközi sikerekkel kapcsolatban a szakember a portálnak kiemelte, hogy győzteseként már Eger is képviselhette hazánkat az európai versenyben, tizenkét ország szakmai tekintélyei méltatták a várost, amely 2007-ben az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében aranyérmes lett – tette hozzá.

 

A Városgondozás tájékoztatása alapján a portál azt is megjegyzi, hogy az elmúlt esztendők darabszámával megegyezően idén is hetvenötezer növény került a város köztereire. Azokat közbeszerzési eljárással szerezték be, megközelítőleg tizenhárommillió forint értékben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló