2022. november 26., Virág

Eger ügye

#eger #felújítás #egri vár #dobó istván vármúzeum #zászlódomb

Kelenik József: a Zászlódomb illeni fog az egri vár többi részéhez, eltakarják a betonelemeket

Barna Benedek 2022.01.25. 17:58

A vármúzeum szakmai igazgatóhelyettese igyekezett megnyugtatni a közvéleményt a jelenleg zajló rekonstrukcióval kapcsolatban.

 

Jó ütemben halad az Egri vár egyik központi területén található délnyugati ágyúdomb, vagy más néven Zászlódomb rekonstrukciója – számolt be a napokban közösségi oldalán a Dobó István Vármúzeum.

 

Mint írták, a folyamatban lévő beruházásnak köszönhetően egy új, izgalmas terekkel rendelkező látogatóközpont épül, melynek része egy moziterem, ahol az 1552-es ostromhoz kapcsolódó, 4K-minőségben készült filmet tekintheti majd meg a közönség. A látogatók kényelmét szolgálja majd az információs pont, a pihenésre alkalmas előcsarnok, az ajándékbolt, és egy mosdóblokk. A kisebb gyermekekkel érkezőkre is gondolva babakocsi tároló, pelenkázó, valamint baba-mama pihenőszoba is várja a családokat.

zászlódomb
Kép forrása: Dobó István Vármúzeum / Facebook

A munkálatokról néhány képet is megosztottak, és a közösségi oldalakon többen kritizálták a betonelemek használatát. Ezzel kapcsolatban dr. Kelenik József, a Dobó István Vármúzeum szakmai igazgatóhelyettese a TV Egernek nyilatkozva hangsúlyozta: még nincsenek kész a munkával, és mire végeznek, az ágyúdomb "illeszkedni fog a vár mostani struktúrájához". Mint mondta, a betonelemek használata indokolt, de nem fognak látszani, mivel kővel fogják burkolni.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló