2022. november 26., Virág

Eger ügye

#eger #tűzoltók #egri vár #gyakorlat

Tűzoltók jelentek meg az egri várban – De szerencsére nem élesben folyt a mentés és a lángok elfojtása (FOTÓK)

Barna Benedek 2022.06.24. 07:48

Remélhetőleg nem valósul meg az elképzelt szituáció.

 

Katasztrófavédelmi szimulációs gyakorlatot tartottak a Dobó-bástyában a héten – számoltak be az egri vár Facebook-oldalán.

 

A bejegyzés szerint a Egri Tűzoltóság munkatársai gyakorlatoztak a várban.

A modellezett helyzetben a Dobó-bástya alsó szintjén keletkezett tűz. A helyiségben látogatók is benn rekedtek, a mentést nehezítette a földalatti kiállítótérben sűrűn gomolygó füst és a vaksötét.

tuzolt-var1-

A látogatók kimentését követően a katasztrófavédelem munkatársai a tűz megfékezése mellett, megkezdték az értékes műtárgyak biztonságba helyezését is.

 

A szimulációt követően pedig a Dobó István Vármúzeum állományvédelmi osztályvezetője, Sikéné Kovács Melinda adott gyakorlati tanácsokat a műtárgyak szakszerű kezeléséhez, mentéséhez.

tuzolt-var4

"Bízunk benne, hogy a lánglovagok speciális térben szerzett tapasztalataira éles helyzetben nem lesz szükség" – zárult a vár oldalára kitett bejegzés, amelyhez néhny fotót is mellékeltek, a képek az alábbi galériában lapozgathatók.

 #GALLERY_191# 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló