2021. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #egri tankerület #hunyadi mátyás általános iskola #dobó istván gimnázium #szalaparti egymi

Több egri és környékbeli iskola is megújul 2021-ben

2021.01.22. 11:51

Tornatermeken dolgoznak, akadálymentesítenek, kazánokat cserélnek le.

A heol.hu beszámolója szerint több beruházás várható 2021-ben az egri tankerületben. Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója a portálnak nyiltkozva elmondta: jelenleg öt feladatellátási helyen végeznek nagyobb felújításokat.

 

Egerben tornatermeken dolgoznak, akadálymentesítéseket terveznek

 

Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornatermének tetőzetén túl több intézményben is munkálatok zajlanak, a Egri Dobó István Gimnázium tornatermi öltözőinek és vizesblokkjait újítjuk fel közel 16 millió forintért.

 

Ezen kívül – mint az egerhirek.hu írja – az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiumnál akadálymentesítést és a vizesblokk korszerűsítését tervezik. Az akadálymentesítés során az udvari bejárat mellett egy akadálymentes parkolót alakítanak ki, onnan rámpa és lépcsőlift biztosítja majd a földszinti helyiségek megközelíthetőségét. Ott pedig egy akadálymentes mosdót is kialakítanak. A tervezett komplex vizesblokk felújítás az épület földszintjét, első és második emelet érinti és kiterjed a szaniterek mellett a vezetékhálózatra valamint a padló- és falburkolatokra is. Már zajlik az ehhez szükséges közbeszerzési eljárás.

 

Az Egri Szalaparti EGYMI, Óvoda Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Kollégiumnál a tervezett épületfelújítás elsősorban az épület belső tereit érinti. Ezen kívül új akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra, valamint megtörténik az épület akadálymentes megközelíthetőségének biztosítása, illetve akadálymentes menekülési útvonalak kialakítása is.

hunyadi-eger-facebook
Fotó: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola Facebook-oldala

A Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Egri Tagintézmény épületét pedig bővíteni szeretnék egy új emeleti szint ráépítésével. A feladatellátás épületen belüli átszervezésével érintett helyiségek is felújításra kerülnek. Az épület teljes körű akadálymentesítése is megtörténik, minden szint a megépülő új lift segítségével is megközelíthető lesz, valamint minden szinten akadálymentes mosdók kerülnek kialakításra.

 

A környező településeken is jön néhány beruházás

 

A környékbeli intézmények közül a Heol cikke szerint a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola régi épületszárnyán a teljes tetőzetet cserélik több mint 31 millió forintból. A Tarnaörsi Általános Iskola kazánjait 12,5 millió forintból, a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola kazánjait 11,5 millió forintból cserélik le. A Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola feldebrői telephelyén pedig a lapostető újul meg 9,5 millió forintból – részletezte a tankerület vezetője.

 

Emellett idén a  Magyar Falu Program segítségével több iskolában is korszerűsítésbe kezdenek. Az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola villamos hálózatát újítják meg 15 millió forintból, a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskolában pedig a fűtést, 50 millió forintból.

 

Szintén 50 millió forintból a teljes tetőzetet újítanak fel a Szihalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Mezőtárkányi Általános Iskola energetikai korszerűsítését 25 millió forintból, valamint a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola tornatermének tetőfelújítását 50 millió forintból végzik el. "Az említett beruházások közel ezer tanuló számára biztosítanak korszerűbb oktatási feltételeket" – tette hozzá Ballagó Zoltán.

 

(Az Indexképen a Dobó István Gimnázium – Fotó: mapio.net)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló