2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Eger ügye

#egerplusz #eger #szilágyi erzsébet gimnázium és kollégium

Egri siker: országos tanulmányi versenyen ért el első helyezést a Szilágyi diákja

Barna Benedek 2022.04.11. 14:03

Biológia tantárgyban versenyzett az egri gimnazista.

 

Az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium két diákja is bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőjébe biológiából. Mint az intézmény honlapján írják, az OKTV a legrangosabb középiskolák közti országos tanulmányi verseny, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által meghirdetett, a döntőben jól teljesítő diákok számra az eredmény később többletpontokat jelenthet az egyetemi felvételi során.

 

A Szilágyi 11.D osztályába járó Bernát Máté az OKTV Biológia I. tantárgy döntőjébe jutott be, ahol első helyezést ért el, így a maximum megszerezhető 100 többletpontot kaphatja majd a felvételi során. Bernát Máté felkészítő tanára Kassainé Csuti Dóra volt.

szilagyis
Kép forrása: szilagyi-eger.hu

Az iskola másik diákja, Kádár Viktor (12.D) a Biológia II. tantárgyból 36. helyezést ért el az OKTV-döntőben (Felkészítő tanárai Kassainé Csuti Dóra és Juhász  Tamás voltak.), a Kémia II. tantárgyból pedig 24. helyezést, így a felsőoktatási felvételi eljárásban a maximum 100 megszerezhető többletpontból a 21-30. helyezésért 25 többletpontot kaphat (ebből a tárgyból Göncziné Utassy Jolán és Bernátné Drávucz Ildikó készítették fel). Hochoner Virág (12.D) a Magyar nyelv tantárgyból az OKTV döntőjében 29. helyezést ért el, így a felsőoktatási felvételi eljárásban a maximum 100 megszerezhető többletpontból 25-öt kaphat (Felkészítő tanára Szőkéné Csapó Erika volt).

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló