2023. december 9., Natália

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri kulturális és művészeti központ

Áprilisban fellép Egerben Molnár Piroska és Jordán Tamás, valamint Pokorny Lia és Őze Áron is

Barna Benedek 2022.03.31. 16:12

Ezt kínálja a következő hetekre ez egri kulturális központ.

 

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ közzétette áprilisi programkínálatát:

 

– Április 4-én hétfőn 18-órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a kormány kedvenc biztonsági szakértője, Nógrádi György tart előadást "Globális kihívások és az orosz-ukrán háború" címmel (a közmédiában korábban már kifejtette, mit gondol a fegyveres konfliktusról, ennek rövid összefoglalója az Átlátszón olvasható). A jegyekkel kapcsolatos információk megtalálhatók az EKMK oldalán.

 

– Április 7-én csütörtökön 14-22 óráig Társasjáték Klub lesz a Vitkovics Alkotóházban.

 

– Április 8-án pénteken a Bartakovics Házban Alekszej Nikolaevich Arbuzov "Kései találkozás" című darabját játsszák, Sándor Pál rendezésében, Molnár Piroska és Jordán Tamás főszereplésével (Részletek ITT).

 

 

– Április 12-én kedden 9-12 óráig a LISZI-ben a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete tart egészségügyi szűrést. Részletek ITT.

 

– Április 12-én kedden 19 órától Karinthy Vera és Bornai Tibor "Öt Karinthy és én" című zenés irodalmi estje lesz a Bartakovics Házban (bővebb információ ITT található az eseménnyel kapcsolatban).

karinthy

– Április 14-én csütörtökön 17-19 óráig húsvéti kosárkészítés lesz a LISZI-ben, amelynek során a résztvevők kipróálhatnak különböző, újfajta technikákat a tojásdíszítés területén. A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a LISZI irodájában, a Facebook-oldalukon keresztül üzenetben, telefonon (06-20/779-0382) vagy e-mailen az egedi.barbara@ekmk.eu címen kell jelezni.

 

– Április 17-én vasárnap a Forrás Gyermek és Ifjusági Házban Húsvéti családi napot tartanak, reggeltől kora délutánig tartó programokkal (részletek ITT)

 

– Április 18-án hétfőn 10 órától a Felsővárosban, a Nemzedékek terén húsvétoló locsolkodó táncház lesz, az Erdei Banda, Bécsi Gyula és a Csosszantó Gyermek Néptáncegyüttes közreműködésével

 

– Április 28-án csütörtökön Neil Labute "Valami csaj(ok)" című komédiáját nézhetjük meg a Barakovics Házban. A darabot Németh Kristóf rendezte, főszereplői pedig Pokorny Lia és Őze Áron (Részletek ITT).

 

 

 

Kiállítások:

 

– Április 16-ig látható a Vitkovics Alkotóházban az EKKE Gyakorló Iskola "Gyere közelebb" című kiállítása, amely az emberi kapcsolatainkról szól.  

 

– Április 22-ig  látható a Magyar Természettudományi Múzeum "Rejtélyes parányok" című fotókiállítása a Bartakovics Házban (Részletek ITT)

 

– Április 25-től május 28-ig lesz a Vitkovics Házban a Heves Megyei Amatőr Tárlat kiállítása.

 

 

Visszatérő programok:

 

– Hétfőnként Egri Margaréta Népdalkör a LISZI-ben (április 4-én, 11-én és 25-én 14-16 óra között)

 

– Havonta egyszer, ezúttal április 5-én kedden 9-12 óra között Frissítő masszázs a LISZI-ben a Szeretet fénye alapítvány tagjaival (Előzetes bejelentkezés szükséges).

 

– Keddenként Szövőkör és HangON Kreatív Műhely a Vitkovics Alkotóházban (április 5-én, 12-én, 19-én, 26-án 14-16 óra között) 

 

– Két alkalommal lesz szerdán Csináld Magad! Kreatív Kör a LISZ-ben. Április 6-án 14-16 óráig húsvéti tojást lehet készíteni, április 20-án 14-16 óráig pedig selyemvirágot harisnyából. 

 

– Minden második szerdán teadélután a LISZI-ben (április 13-án és 20-án 14-16 óráig)

 

– Csütörtökönként 10.15-től 12 óráig a LISZI-ben meridián egészségmegőrző tornát tartanak az Egri Jógaklub vezetésével, minden korosztálynak (április 7-én, 21-én és 28-án)

 

– Péntekenként Közelbaba Csevegő Klub anyukáknak és babáknak 0-2 éves korig közös játékkal, hordozókendő-tanácsadással (április 1-jén, 8-án, 22-én és 29-én is 10-12 óra között)

 

 

Az EKMK művelődő közösségeinek és partnereinek programjai:

 

– Április 4-én hétfőn 17 órától a Bartakovicsban "Mit üzennek a szimbólumok?" ímmel tart előadást Fodor-Dósa Csilla, szimbólumelemző, festőművész a Heves Megyei Életreform Népfőiskola szervezésében.

 

– Április 6-án szerdán 19 órától a Forrásban "Télen-nyáron Finnország" címmel tart képes előadást Hegyvári Zoltán az Egri Világjáró Klub szervezésében.

 

– Április 7-én csütörtökön 16 órától a Civil Házban az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében tart előadást Zsák Ildikó a nyíregyházi skanzenről (a részvétel ingyenes)

 

– Április 12-én kedde 10 órától a Civil Házban tartják a nyugdíjasok Heves megyei vers- és prózamondó versenyét. A belépés ingyenes.

 

– Április 13-án szerdán 19 órától a Forrásban Barna Béla tart előadást "800 kilométer a Pireneusokban" címmel a Világjáró Klub szervezésében tart előadást Barna Béla.

 

 

– Április 20-án szerdán 19 órától lesz a Forrásban a Világjáró Klub újabb előadása: Kristóf Ilona és Szűcs Tamás mesél Szaúd-Arábiáról.

 

– Április 21-én csütörtökön 16 órától a Civil Házban az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében tart előadást Majoros Kálmánné a vakok és gyengénlátók segédeszközeiről. A részvétel ingyenes.

 

– Április 25-én hétfőn 15 órától a Forrásban lesz a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet műsoros előadása, Munkácsy Mihály életéről és munkásságáról. A belépés ingyenes.

 

– Április 25-én hétfőn 17 órától a Bartakovics a Heves Megyei Életreform Népfőiskola szervezésében tart előadást Csörgő Tamás masszőr, csontkovács a testi-lelki-szellemi egyensúly útjáról.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló