2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#ese #eger labdarúgó sport kft #egri foci

Egri foci: az ESE vezetőségénél sincs minden rendben

Csarnó Ákos 2022.12.02. 13:24

Egyszer talán minden rendben lesz az egri foci körül.

 

Pár napja írtunk arról, hogy Egerben, a Felsővárosi Sporttelepen problémákat tapasztaltunk: nem működő pályavilágítás a telep egy részén, egy korábbi felújítás-átalakítás után ott hagyott építési törmelékek rontják a létesítmény használhatóságát. Kérdésekkel fordultunk Vitányi László ESE klubigazgatóhoz és Farkas Balázs ESE ügyvezetőhöz, hogy adjanak tájékoztatást ezekről az ügyekről. Kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ, ezért tovább kutattunk az ESE (Eger Labdarúgó Sport Kft.) ügyeiben, ugyanis nem csak a Sporttelepen tapasztaltunk furcsaságokat.

 

A talált információk alapján Vitányi László szerepe kérdőjeles. Párhuzamosan több helyen is dolgozik, de ezeket a munkákat maradéktalanul, idő hiányában ellátni majdnem képtelenség.

 

Vitányi főállása mellett az Eger SE-nél klubigazgatói pozícióban dolgozik, de emellett az NB II-U19 női, a megyei I.-U19 férfi, továbbá a futsal csapat és az öregfiúk csapatánál edzősködik. Ezeken túl azonban még saját klubja, a szomolyai Garvittax Focisuli Kft.-nél is lát el edzői feladatokat, illetve a zebegényi Garvittax Egyesületnél szakmai igazgató is. Információink szerint edzéseken és mérkőzéseken néha nem jelenik meg, a szövetség jegyzőkönyvébe azonban ott szerepel a neve.

 

A fentiek tekintetében elmondható, hogy mindenképpen leterhelt vezetőről van szó, elképzelhető, hogy emiatt is fordulhatott elő például több esetben az, hogy pénzbüntetést vagy éppenséggel pontlevonást kapott a csapat. Két nem is olyan régi esetet is találtunk az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának versenybizottsági és fegyelmi bizottsági határozatai között:

47/2022-2023: A FB. a 2022.09.10.-én lejátszott Eger Labdarúgó Sport Kft II. – Egerszalók SE megyei I. o. felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzés ügyében - rendezési hiányosságok miatt – az Eger labdarúgó Sport Kft. sportszervezetét 50.000Ft pénzbüntetés megfizetésére továbbá 2 (kettő) soron következő hazai mérkőzésén sportszövetségi ellenőr fogadására és az eljárási költségeinek viselésére kötelezi. FSZ. 8.§ (3) a; 9.§ (3) d; p.

 

131/2022-2023.sz. VB. határozat: A VB. hivatalból történő eljárást kezdeményez a 2022.09.24.-én lejátszott Heréd LK– Eger Labdarúgó Sport Kft II. (2:0) megyei I.o. felnőtt bajnoki mérkőzésén az Eger Labdarúgó Sport Kft. csapatában megvalósult jogosulatlan játék miatt. A VB. a mérkőzés pályán elért eredményét/2-0/ helybenhagyja, és az Eger Labdarúgó Sport Kft. csapatától 1 büntetőpontot levon. LVSZ. 45.§ (5) a; LVSZ. 45.§ (5) c/2; LVSZ. 15.§ (1) l.

Fentebb írtuk, hogy Vitányi a szomolyai Garvittax Focisuli Kft-nél is edző, a cég teljes mértékben a saját tulajdona és egyben ügyvezetője is annak, ő maga pedig – legalábbis az OPTEN céginformációs rendszer adatai szerint – szomolyai lakos és nem egri, ellentmondásba kerülve több hivatalos igazolással.

 

vl

 

Kérdéseink ezekre is kiterjedtek, várjuk a válaszokat, azonban sajnos itt nincs vége az ESE háza táján tapasztalható furcsaságoknak, amint feldolgozzuk a nálunk összegyűlt anyagokat jelentkezünk a vizsgálódásunk eredményeivel.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló