2024. július 20., Illés

Eger ügye

#egerplusz #eger #bor #verseny #egri borvidék

Egri bort díjaztak a legnagyobb lengyelországi borexpón

Nagy Donát 2021.11.10. 07:19

A Creatura Wine terméke első helyezést ért el.

Az egri Creatura Wine Gloriandus 2016 Top Selection Red bora kategóriagyőztes lett az Enoexpón, a legnagyobb lengyel borászati rendezvényen – írja az Eger Hírek.

 

A rendezényen több mint 22 ország borai voltak jelen.

 

 

Mint írják, a Creatura Wine Gloriandus egy kiemelkedő évjárat kiváló vörösbora, mely elsőre hűvös eleganciájával, némi szellőztetés után pedig finom struktúrájával ragad magával. Fő illat és ízjegyei a kékbogyós gyümölcsök köréből kerülnek ki, áfonyára és szilvára emlékeztető aromatikával, de a háttérben megmutatkozik a hordós érlelési karakter is. Kiváló kísérője lehet egy kiadós, marha, vagy vadhúsból készült ételnek, de önmagában is kitűnő bor egy meghitt beszélgetéshez.

Az volt a célom, hogy egy nem hétköznapi fajtaösszetétellel elegáns de egyben nagy testű, és kifejezetten hosszú érlelési potenciállal rendelkező bort házasítsak

– közölte Bálint László DipWset, nemzetközi borakadémikus, hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértője.

 

A leírás szerint a Creatura Wine hitvallás szerint, a kulturált XXI. századi borfogyasztás során a borok magas minősége, gasztronómiai értéke mellett az esztétikai élményszerzés is alapvető fontosságú. Ezért olyan borokat alkotnak, amelyek kiemelkedő minőségű beltartalommal rendelkeznek, e mellett pedig arculatunk izgalmas, egyedi, művészi kivitelezésű, valós kapcsolatot képez a bor beltartalmával is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló