2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #fesztivál #egri bikavér ünnep

Tarsoly József: az élet bizonyította, hogy jó lépés volt az Érsekkertbe költöztetni az Egri Bikavér Ünnepet

Barna Benedek 2021.08.08. 12:15

A hegybíró szerint a környezet nagyban hozzájárult a fesztivál sikeréhez az utóbbi években.

 

Idén már a 25. alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet, a jubileum kapcsán az Egri Magazin Tarsoly József hegybíróval beszélgetett.

 

A kezdeteket felidézve Tarsoly József elmondta: annak idején az ötletgazdákat az motiválta, hogy a városban élőknek és az ide látogató turistáknak részük lehessen "egy olyan borgasztronómia élményben, amely odáig hiányzott az Eger által kínált programpalettáról".

 

A beszélgetésben felidézték azt is, hogy 2011 hozta a fesztivál számára. Akkor költözött a Bikavér Ünnep az Érsekkertbe, aminek nem mindenki örült. "Kaptunk hideget-meleget" – fogalmazott a hegybíró, hozzátéve:

Ám az élet igen hamar bebizonyította: ez helyes lépés volt. Nézetem szerint nem kis részben ennek köszönhető, hogy ez a találkozó európai szinten is megállja a helyét. És ezt nem én állítom, hanem egy ismert német szaklap, ami 2019-ben a miénket Európa tíz legjobb, ilyen jellegű fesztiválja közé sorolta, külön kitérve az Érsekkert nyújtotta, csodás környezetre.

egri-bikavér-ünnep
Fotó: Vozáry Róbert / Egri Magazin

Arra a kérdésre, minek tudható be, hogy a Bikavér Ünnep ennyire szép kort ért meg, Tarsoly József azt válaszolta:

Úgy vélem, ebben az esemény egyediségének, különlegességének van meghatározó szerepe, hiszen itt rendszerint olyan élményben lehetett részük a vendégeknek, amelyet nem feltétlenül kapnak meg máshol. És persze, arról se feledkezzünk meg, hogy a borászok és az éttermek döntő többsége mindig partner volt az elképzelések megvalósítása során.

Mint mondta, az a körülmény is számít, hogy a szervezést mindmáig a hegyközség nonprofit kft-je végzi, ezt a feladatot nem adták oda senkinek, hogy ha úgy akarja, piaci alapon csinálja. "Emellett igyekszünk a legteljesebb mértékben figyelembe venni mind a borászatok és éttermek, mind pedig a vendégek igényeit, szóval, ha előremutató észrevételük van, arra mi mindenkor vevők vagyunk."

 

Ami a negyedszázados évfordulót illeti, a hegybíró úgy fogalmazott, biztosra veszi, hogy akik kilátogatnak majd az Érsekkertbe, nem csalódnak.

A jubileum előtt pedig elsősorban úgy akarunk tisztelegni, hogy a megnyitó ünnepségre olyanokat hívnánk meg, akik komoly szerepet játszottak e 25 esztendő sikereiben, illetve, akik szakmai tudásuk okán örvendenek tiszteletnek és népszerűségnek.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló