2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#eger #levegőminőség

Egerben már kitisztult a levegő

Barna Benedek 2022.01.17. 18:01

Országszerte többfelé javult a helyzet, veszélyes levegőminőséget pedig már csak egy településen mértek.

 

Eger levegőjét a napokban veszélyessé nyilvánították, azonban azóta javult a helyzet, és hétfőn már az szerepelt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) légszennyennyezettségi térképén, hogy elfogadható a levegő minősége a városban.

1-17-levegő 

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes minősítést. Eger mellett máshol is javult a helyzet, többfelé csökkent a szálló por miatti légszennyezettség, így már csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon veszélyes a levegőminőség, egészségtelennek pedig Kazincbarcika, Sajószentpéter, Salgótarján, Szeged és Várpalota levegőjét minősítették. További tizenkét településen kifogásolt a levegőminőség.


Miskolc polgármesteri hivatala szombaton közölte, hogy a településen mért magas szállópor-koncentráció miatt Veres Pál polgármester elrendelte a füstködriadó (szmogriadó) tájékoztatási fokozatát. Ezt az intézkedést hétfőn visszavonta a polgármester.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: az erős, viharos széllökések hatására javul a levegőminőség. Még kedden is többfelé maradhat élénk, erős a légmozgás. Ennek hatására kedvezően alakul a levegőminőség. Szerdán viszont megnyugszik az időjárás és átmeneti romló tendencia valószínűsíthető – tették hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló